Ο Νταβίντ Βίγια έκλεισε την καριέρα του στην Ισπανία, με ένα υπέροχο γκολ κόντρα στην Αυστραλία στη νίκη των Ισπανών με 3-0.

Όμως η εξαιρετική του εμφάνιση γέμισε ερωτηματικά τους φίλους της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, για τη μη χρησιμοποίησή του και είναι βέβαιο πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βιθέντε Ντελ Μπόσκε θα δεχτεί σκληρές ερωτήσεις κατά την επιστροφή του στην πατρίδα.

Ο Βίγια την ώρα της αλλαγής του δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του και κυρίως είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν έπαιζε όταν η μπάλα έκαιγε στα δύο πρώτα παιχνίδια βασικός.

Ο έμπειρος τεχνικός «θυσίασε» έναν από τους πιο δεινούς σκόρερ του (ο Βίγια αποχωρεί από την Ισπανία με 59 γκολ σε 97 παιχνίδια) για να «χωρέσει» στην ενδεκάδα τον Ντιέγκο Κόστα ο οποίος όμως ποτέ δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ουσιαστικά ο Ντελ Μπόσκε την πάτησε όπως και ο Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι Ισπανοί γυρίζουν σπίτι τους πιο γρήγορα από ποτέ τα τελευταία χρόνια αν και μπήκαν στο τουρνουά ως Παγκόσμιοι Πρωταθλητές (2010) και Πρωταθλητές Ευρώπης δις (2008 και 2012).

Απέναντί τους βρήκαν τους επίσης αποκλεισμένους Αυστραλούς οι οποίοι άντεξαν ένα ημίωρο, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσαν.

Ο Βίγια με τακουνάκι άνοιξε το σκορ στο 36΄, με τον Τόρες να κάνει το 2-0 (69′) και τον Μάτα να κλείνει το σκορ στο 82′ (3-0).

Μια νίκη που δεν έδωσε φυσικά τίποτε περισσότερο στους Ισπανούς από μια νίκη γοήτρου, αφού φεύγουν αποτυχημένοι από τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βίγια, φανερά συγκινημένος, είχε δακρύσει στον πάγκο της Ισπανίας μετά την αλλαγή του.

Ισπανία: Ρέινα, Αλμπιόλ, Χουανφράν, Ινιέστα, Βίγια (57′ Μάτα), Τόρες, Αλόνσο (84′ Σίλβα), Ράμος, Κόκε, Τζόρντι Άλμπα, Καθόρλα (68′ Φάμπρεγκας).

Αυστραλία: Ράιαν, Ντάβιντσον, Σπιράνοβιτς, Λέκι, Τάγκαρτ, Όαρ (61′ Τρόιζι), Μπόζανιτς (72′ Μπρεσιάνο) Γιέντινακ, ΜακΚάι, ΜακΓκόουαν, Ουίλκινσον.