Αλλάζει μορφή το Κύπελλο Ελλάδας από την προσεχή αγωνιστική περίοδο, αφού το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει την εισαγωγή ομίλων, όπως επιβεβαιώνει η Επιτροπή Κυπέλλου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν ομάδες της Σούπερ Λίγκας και της Β΄ Εθνικής, ενώ στην εκκίνηση του θεσμού θα μπαίνουν μόνο οι σύλλογοι της Football League και οι αναμετρήσεις θα είναι νοκ άουτ, προκειμένου να προκριθούν 14 ομάδες που θα πλαισιώσουν τις 18 της πρώτης κατηγορίας.

Στη φάση των «32» θα κληρωθούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων με την καινοτομία να συνίσταται στο ότι οι αγώνες θα είναι μόνο τρεις και όχι διπλοί (εντός-εκτός έδρας). Επικεφαλής των ομίλων θα είναι οι πρώτες οκτώ ομάδες του περυσινού πρωταθλήματος, δηλαδή Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Λεβαδειακός ή Παναιτωλικός.

Εκτός αυτών, κάθε όμιλος θα περιλαμβάνει άλλη μία από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας που κατετάγησαν στις θέσεις 9-16 (β΄ γκρουπ), ενώ στο γ΄ και δ΄ γκρουπ δυναμικότητας θα μετέχουν οι σύλλογοι που προήχθησαν στην πρώτη κατηγορία μέσω των μπαράζ, εκείνοι που υποβιβάστηκαν στη Β΄ Εθνική και όσοι προκριθούν από την α΄ φάση της διοργάνωσης. Οι ομάδες του γ΄ και δ΄ γκρουπ δυναμικότητας θα παίξουν δύο αγώνες εντός κι έναν εκτός έδρας, ενώ οι υπόλοιπες έναν αγώνα εντός και δύο εκτός.