Ο επτάκις πρωταθλητής της Formula 1 Μίχαελ Σουμάχερ βγήκε από κώμα στο οποίο βρισκόταν το τελευταίο εξάμηνο, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, ενώ έκανε σκι στην Ελβετία.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, ο Σουμάχερ βγήκε από την εντατική του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ όπου νοσηλευόταν από τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα μάλιστα, με τη γερμανική εφημερίδα «Bild», έχει πλέον ανοίξει τα μάτια του και μπορεί να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, Κορίνα, και τα παιδιά τους.

Ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομειακό Κέντρο του Βο (CHUV) που βρίσκεται στη Λωζάννη, ανακοινώθηκε από το ελβετικό νοσοκομείο. Πρόκειται για εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης.

«Το CHUV ανέλαβε σήμερα το πρωί τον κ. Σουμάχερ», δήλωσε ο εκπρόσωπος τους νοσοκομείου Ντάρσι Κρίστεν.

«Η οικογένειά του είναι μαζί του, σε έναν χώρο που έχει διευθετηθεί ειδικά για να διαφυλαχθεί η ιδιωτικότητά του και να διασφαλισθεί ότι λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα», διευκρίνισε.

«Όπως και για κάθε ασθενή μας, επιθυμούμε να σεβαστούμε το ιατρικό απόρρητο και την ιδιωτική σφαίρα της οικογένειας», πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωση της εκπροσώπου του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, οι συγγενείς του ευχαριστούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του γαλλικού νοσοκομείου.

Ο 45χρονος πιλότος της Φόρμουλα Ένα είχε χτυπήσει με το κεφάλι πάνω σ’ έναν βράχο κάνοντας σκι μαζί με τον γιο του και μια ομάδα φίλων στο Μεριμπέλ, στις γαλλικές Άλπεις, στις 29 Δεκεμβρίου.

Κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, έπασχε από σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις.

Αφού έπεσε σε τεχνητό κώμα, τέθηκε στις 30 Ιανουαρίου σε φάση αφύπνισης, η οποία έγκειται στη σταδιακή μείωση των κατασταλτικών φαρμάκων που του χορηγούνται, μια διαδικασία, που πρέπει να γίνει με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς.