Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, φάνηκε ρεαλιστής και στάθηκε στο βαρύ σκορ που θα πρέπει να διαχειριστεί ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του.

«Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη μετά την ήττα μας από την Κολομβία. Θα ήταν σαν να μην θέλαμε να δούμε κατάματα την αλήθεια. Είναι αλήθεια ότι στο πρώτο ημίχρονο, αν εξαιρέσουμε την άτυχη φάση του γκολ, από εκεί και πέρα είχαμε κατοχή μπάλας, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα και αν τα βάλουμε κάτω, το 1-0 ήταν άδικο στα πρώτα 45 λεπτά», είπε ο Σάντος, που δεν έκρυψε την πίκρα του από την έκταση του σκορ:

«Ενώ λοιπόν μπήκαμε καλά στην επανάληψη, δεχτήκαμε ξανά ένα γκολ από λάθος αντίδραση σε κόρνερ, συνεχίσαμε με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Γκέκα, αλλά στο τέλος πρέπει να δεχτούμε ότι έχουμε χάσει με 3-0. Υπάρχουν θετικά στοιχεία που κρατάμε, αλλά θα πρέπει να δεχτούμε ότι είναι μια βαριά ήττα και θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να διαχειριστούμε αυτό το αποτέλεσμα για να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια».

«Μετά το πέμπτο λεπτό και το γκολ που δεχθήκαμε, η Κολομβία δεν υπήρχε στο γήπεδο. Δεν μπορώ να πιστέψω πως χάσαμε με 3-0. Το σκορ πλασματικό, εμείς είχαμε ευκαιρίες με μεγαλύτερη αυτή του Φάνη. Δεν θυμάμαι άλλοτε σε μεγάλη διοργάνωση να έχουμε τέτοια κατοχή μπάλας», σημείωσε ο Τοροσίδης.

«Πιστεύω ότι τα είχαμε όλα. Παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο, είχαμε 5-6 ευκαιρίες, όμως δε βάλαμε γκολ. Η Κολομβία με 1-2 ευκαιρίες πέτυχε 3 γκολ! Χάσαμε γιατί όταν δεχόμαστε γκολ και μετά δεν μπορούμε να σκοράρουμε σε 2-3 ευκαιρίες, τότε είναι δύσκολα τα πράγματα», πρόσθεσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος «Είχαμε μεγαλύτερη κατοχή από την Κολομβία, και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά καμιά φορά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όταν χάνει η ομάδα, πάντα υπάρχει ευθύνη, πρέπει να δούμε τα λάθη μας»..

Τέλος, ο Ορέστης Καρνέζης υποστήριξε: «Δεν αξίζαμε αυτή την κατάληξη, το σκορ δεν ανταποκρίνεται στο παιχνίδι. Ολιγωρήσαμε δεχτήκαμε εύκολα γκολ και σε τέτοιο επίπεδο κοστίζει. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Για την εικόνα της Εθνικής: «Παρά το 3-0 που είναι βαρύ, δεν νομίζω πως η εικόνα μας ήταν για τρία γκολ, κάναμε τελικές είχαμε το δοκάρι σε ένα κρίσιμο σημείο, θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Χάσαμε το ένα παιχνίδι, πρέπει να τα δώσουμε όλα στο επόμενο».