Η επίθεση στο γυμνάσιο του Ορεγκον, το πιο πρόσφατο περιστατικό σε μία ατελείωτη, όπως φαίνεται, σειρά τραγωδιών σε αμερικανικά σχολεία, έκανε τον Μπαράκ Ομπάμα να δηλώσει ντροπιασμένος που η χώρα έχει καταλήξει σχεδόν να «συμφιλώνεται» με τις ένοπλες επιθέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τον πρόεδρο είχε… προκαταβολικά επιβεβαιώσει εταιρεία στην Οκλαχόμα, που διαφημίζει και πουλά αλεξίσφαιρα στρώματα για μαθητές.

Πρόκειται για «κουβέρτα» που μπορούν να φορέσουν στην πλάτη τους οι μαθητές και είναι φτιαγμένη από υλικό που, όπως υποστηρίζει η κατασκευάστρια «Protecht», μπορεί να απορροφήσει ζημιά και να προστατεύσει όποιον την φορά.

Το προϊόν διαφημίζεται όχι μόνο ως αλεξίσφαιρο, αλλά ως μέσο γενικής προστασίας (ακόμη και για το ενδεχόμενο που το σχολείο χτυπήσει ανεμοστρόβιλος).

Όμως ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη χρήση του ως αλεξίσφαιρου, όπως φροντίζει να τονίσει και η Washington Post που λέει ότι «εκεί έχουν φτάσει τα πράγματα».

Η εταιρεία υπογραμμίζει στη διαφήμιση ότι είναι φτιαγμένο από το υλικό που χρησιμοποιείται για την προστασία των αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν και υπογραμμίζεται ότι «αντέχει σφαίρες από το 90% των όπλων που μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις σε σχολεία».

«Είναι λυπηρό που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, αλλά ζούμε σχεδόν κάθε εβδομάδα τέτοια περιστατικά και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας» λέει ο εφερεύτης Σταν Στόουν.