Η επίσημη πρόταση στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας έφθασε από την Πορτογαλία για την παραχώρηση του Κώστα Μανωλά, ωστόσο η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός είπε «όχι» γιατί δεν ήταν κοντά στην τιμή που έχει κοστολογηθεί ο παίκτης.

Η Μπενφίκα άνοιξε λοιπόν πρώτη τη χορό για να αποκτήσει τα δικαιώματα του 23χρονου διεθνούς στόπερ, ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε από τους Ερυθρόλευκους γιατί σύμφωνα με τους Πορτογάλους το ποσόν της πρότασης 7-8 εκατ. ευρώ δεν κάλυψε τις οικονομικές απαιτήσεις των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός έχει κοστολογήσει τον Μανωλά πάνω από 10 εκατ. ευρώ και πιστεύει ότι η τιμή της μετοχής του θα ανέβει ακόμα περισσότερο με την παρουσία του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος προορίζει τον Ερυθρόλευκο σέντερ μπακ μαζί με το Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο βασικό σχήμα στο κέντρο της άμυνας.

Η Μπενφίκα δεν είναι η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του Μανωλά. Δημοσιεύματα σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία έχουν αναφέρει ότι η Ιντερ, Σεβίλλη, Μονακό, Νιούκαστλ, αντίστοιχα έχουν στο στόχαστρο τους τον νεαρό κεντρικό αμυντικό. Επίσης, υπάρχουν ρωσικοί και ουκρανικοί σύλλογοι που παρακολουθούν τον Μανωλά και έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Ο Ολυμπιακός στην περίπτωση που πιάσει την τιμή που έχει ορίσει για την πώληση του θα παραχωρηθεί χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι Φινμπόγκασον, Κασάμι

Οσον αφορά τον ισλανδό φορ της Χέρενφεν, Αλφρεντ Φινμπόγκασον ο Ολυμπιακός δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες για τη μεταγραφή του παρά το γεγονός ότι ο 25χρονος επιθετικός έχει δηλώσει ότι θέλει να παραμείνει στην Ολλανδία. ΟΙ Ερυθρόλευκοι θεωρούν ότι η Χέρενφεν θέλει να ανεβάσει την τιμή του Φινμπόγκασον καθώς διαδίδεται ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες που έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η μεταγραφή του 22χρονου μεσοεπιθετικού Παϊτίμ Κασάμι καθώς βρίσκονται στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις με την Φούλαμ. Ο παίκτης και ο μάνατζερ του Μίνο Ραϊόλα που είχαν έρθει πρόσφατα στην Αθήνα είχαν συμφωνήσει με τη διοίκηση της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ για τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 1 εκατ. ευρώ.

Δημοσιεύματα στην Πολωνία σημειώνουν ότι ο Ολυμπιακός κάνει ενέργειες για τη μεταγραφή του 25χρονου σέρβου αριστερού μπακ της Λέγκια Γκταντσκ, Νίκολα Λέκοβιτς.

Οι Ιταλοί επιμένουν ότι ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρόταση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ στη Λιβόρνο για την απόκτηση του βραζιλιάνου επιθετικού Παουλίνιο και απορρίφθηκε. Ωστόσο από τη πλευρά τους οι διοικούντες την πειραϊκή ΠΑΕ διέψευσαν ότι έχουν ασχοληθεί με τον Παουλίνιο, όπως και για τον διεθνή στόπερ της Λεβάντε, Λουκά Βύντρα.