Αίσιο τέλος είχε το σίριαλ με τον Τζενάρο Γκατούζο και ο ΟΦΗ ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη πως ο ιταλός τεχνικός θα κάθεται στον πάγκο της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Αν και αρχικά ο πρώην «αστέρας» της Μίλαν είχε εμφανιστεί αρνητικός στο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, τελικά, μετά από διαδοχικές επαφές που είχε με τη διοίκηση της ομάδας, πείστηκε να πει το «ναι».

Ο Γκατούζο άρχισε την προπονητική καριέρα του το 2013 στην ομάδα της Σιόν, όταν διαδέχτηκε στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου τον Βίκτορ Μουνιόθ, ο οποίος έχει περάσει και από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, αναλαμβάνοντας χρέη παίκτη-προπονητή. Πάντως, ο 36χρονος «Ρίνο» δεν κατάφερε να… στεριώσει στον πάγκο της ελβετικής ομάδας, αφού απολύθηκε στις 13 Μαΐου 2013.

Στη συνέχεια ανέλαβε τα «ηνία» της Παλέρμο, η οποία είχε υποβιβαστεί στη Β΄ κατηγορία, αλλά και εκεί δεν έμεινε για πολύ, αφού μετά από μόλις έξι αγώνες, όπου σημείωσε δύο νίκες, μια ισοπαλία και τρεις ήττες, ο πρόεδρος του συλλόγου, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, του έδειξε την πόρτα της εξόδου.