Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τον θάνατό του, ο Τίτο Βιλανόβα έπεισε τον Λιονέλ Μέσι να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα!

Το βράδυ της 19ης Απριλίου, τρεις ημέρες μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας που ήρθε να προστεθεί στον αποκλεισμό των Μπλαουγκράνα από την Ατλέτικο στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μέσι επισκέφτηκε τον βαριά άρρωστο Τίτο Βιλανόβα, μαζί με τον συμπαίκτη και φίλο του Μανουέλ Πίντο και τον Πέπε Κόστα που είναι υπεύθυνος για τη φυσική του κατάσταση.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της Μπαρτσελόνα βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση γιατί είχε θεωρηθεί υπεύθυνος για την αγωνιστική πτώση της ομάδας του και οι πρώτες αποδοκιμασίες από την εξέδρα του Καμπ Νου προς το πρόσωπό του έκαναν την εμφάνισή τους.

«Μίστερ, φεύγω», ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε ο Μέσι στον Βιλανόβα, τον οποίον γνώριζε από μικρό παιδί, όταν τον είχε προπονητή στις ακαδημίες της Μπάρτσα.

«Που πας; Στην Παρί Σεν Ζερμέν;» τον ρώτησε με δυσκολία ο Βιλανόβα.

Ο Μέσι του είπε πως τα χρήματα δεν έχουν τόση σημασία όσο άλλα πράγματα. Ο Τίτο του υπενθύμισε πως δεν θα βρει πουθενά καλύτερα από την Μπαρτσελόνα με την οποία έχει κατακτήσει τα πάντα και τον έκανε να λάμψει.

Την επόμενη ημέρα ο Μέσι ήταν πολύ καλός στο παιχνίδι με την Μπιλμπάο και πέτυχε το νικητήριο γκολ (2-1) που διατήρησε την Μπάρτσα σε τροχιά τίτλου.

Στις 24 Απριλίου, μία ημέρα πριν τον θάνατο του Βιλανόβα, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Ζόζεπ Μαρία Μπαρτομέου τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο Κιρόν και τον ευχαρίστησε για τον ρόλο του στην παραμονή του Μέσι.

Στην ανοιχτή επιστολή του Μπαρτομέου την επομένη του θανάτου του Βιλανόβα, έγραψε:«Εζησα από πρώτο χέρι το πως μέχρι την τελευταία στιγμή βοηθούσε τον σύλλογο με τις συμβουλές του».

Ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε τελικά το νέο του συμβόλαιο στις 19 Μαϊου, που τον κατέστησε τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του κόσμου, με αποδοχές 20-24 εκατ. ευρώ. ​