Ο Λιονέλ Μέσι διατηρεί τον τίτλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή του κόσμου, με την αξία του να είναι διπλάσια από την αντίστοιχη του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Στην ετήσια έκθεσή του το παρατηρητήριο ποδοσφαίρου της CIES εκτιμά την αξία του Μέσι (φωτογραφία κάτω) στα 216 εκατ. ευρώ, η οποία είναι μειωμένη κατά 19 εκατ. σε σχέση με πέρυσι, λόγω της κακής σεζόν που πραγματοποίησε με την Μπαρτσελόνα.

Δεύτερος στη σχετική λίστα βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο με την αξία του Πορτογάλου να εκτιμάται στα 114 εκατ. ευρώ.

Αυτή η τεράστια διαφορά στην αξία των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οφείλεται κατά κύριο στην ηλικία τους. Ο Μέσι, ο οποίος θα γιορτάσει τα 27α γενέθλιά του στις 24 Ιουνίου, είναι δύο χρόνια και τέσσερις μήνες μικρότερος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η αξία του οποίου αυξήθηκε κατά 4 εκατ. ευρώ λόγω των εντυπωσιακών του εμφανίσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τρίτος πολυτιμότερος παίκτης είναι ο Λουίς Σουάρες. Η αξία του ουρουγουανού επιθετικού της Λίβερπουλ, που αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ και μοιράστηκε το Χρυσό Παπούτσι με τον Ρονάλντο, εκτιμάται στα 107 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα της CIES που εξέτασε την απόδοση, την ηλικία, τα συμβόλαια και τις επιτυχίες περίπου 1.500 ποδοσφαιριστών από τα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία) εστίασε επίσης στους υπερτιμημένους.

Πρώτος στη σχετική λίστα βρίσκεται ο Γκάρεθ Μπέιλ, τον οποίον η CIES εκτιμά στα 63,1 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε πριν από έναν χρόνο 100 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει (διαφορά 36,9 εκατ.). Η Βασίλισσα έχει πληρώσει καπέλο και για τον Ασιερ Ιγιαραμέντι, τον οποίον απέκτησε έναντι 30 εκατ. ευρώ, όταν η CIES εκτιμά την αξία του στα 12,4 εκατ. Μεγάλη είναι η απόκλιση και στην αξία του Φαλκάο. Η Μονακό πλήρωσε στην Ατλέτικο Μαδρίτης 60 εκατ. ευρώ, ενώ η CIES τον εκτιμά στα 28,2 εκατ. ευρώ.