Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είχε την Παρασκευή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Πρεμ Γουάτσα.

Μετά την συνάντηση ο κ. Στουρνάρας ανέφερε: «Ο Πρεμ Γουάτσα έδειξε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, όταν κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να έρθει να επενδύσει. Μάς εμπιστεύθηκε όταν όλα φαίνονταν αδύνατα. Με έχει εντυπωσιάσει η αγάπη του για την Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο κ. Γουάτσα σημείωσε πως η γνωριμία του με τον πρωθυπουργό έπαιξε καθοριστικό ρόλο, για να επενδύσει στην Ελλάδα. «Η εταιρεία μου είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής, κάτι που καταδεικνύεται από τις επενδύσεις στην Eurobank Properties, στην Μυτιληναίος, στην Praktiker Ελλάς και στην Eurobank».

Πρόσθεσε ότι είναι ενθουσιασμένος που βρίσκεται στην Ελλάδα και υπογράμμισε όλοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να βοηθήσουν τις επενδύσεις της Fairfax στην Ελλάδα.

Ειδική μνεία έκανε στην αρωγή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και στην συμβολή της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασίας Σακελλαρίου.

Ποιος είναι ο Πρεμ Γουάτσα

Ο Πρεμ Γουάτσα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επενδυτές σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι ιδρυτής της καναδικής επενδυτικής εταιρείας Fairfax, η οποία πρόσφατα συμμετείχε δυναμικά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.

Ο κ. Γουάτσα αποκαλείται από τον διεθνή Τύπο ως ο «καναδός Γουόρεν Μπάφετ», καθώς η απόδοση των μετοχών, στις οποίες τοποθετήθηκε από το 2007 έως σήμερα ξεπέρασε το 100%. Ο κ. Γουάτσα γεννήθηκε το 1950 στην Ινδία, στην πόλη Χάιντεραμπάντ (η σημερινή Silicon Valley της Ινδίας) και όταν μετανάστευσε στον Καναδά είχε περιουσία μόλις 8 δολαρίων.

Είναι χημικός μηχανικός, με πτυχίο από το Πολυτεχνείο του Μαντράς της Ινδίας και κάτοχος MBA από τη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο. Εργάστηκε αρχικά ως αναλυτής στη Συνομοσπονδία Ασφαλίσεων του Τορόντο και στη συνέχεια ως διαχειριστής χαρτοφυλακίου μετοχών για ταμεία συνταξιούχων.

Το 1985 αγόρασε μια εταιρεία ασφάλισης φορτηγών, την Markel Finan­cial. Πάνω σε αυτήν χτίστηκε η αυτοκρατορία της Fairfax Financial Holdings.

Διαχρονικά έχει πλούσια κοινωφελή δραστηριότητα: Μέλος του ΔΣ του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Τορόντο, μέλος του Advisory Board του Richard Ivey School of Business, μέλος του ΔΣ του Μουσείου του Οντάριο. Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Waterloo.