Για ανάγκη στροφής της ΝΔ προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος έκανε λόγο η βουλευτής του κόμματος Φωτεινή Πιπιλή, ενώ στη Συγγρού – και μετά την υποτονική επίδοση στην ευρωκάλπη – είναι διάχυτος ο προβληματισμός για την πορεία της παράταξης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης η Φωτεινή Πιπιλή υπογράμμισε τηνανάγκη στροφής της ΝΔ προς «τη συγκροτημένη εναπομείνασα Δεξιά» όπως είπε και τόνισε ότι δεν πρέπει να επικεντρωθεί το κόμμα «προς τον επαναπατρισμό ανθρώπων που δεν θα επιστρέψουν ποτέ».

«Οι λαϊκοδεξιοί δεν θα επιστρέψουν ποτέ στη ΝΔ γιατί έχει τελειώσει η ρουσφετολογική σχέση και πελατειακή σχέση με τη λαϊκή Δεξιά» εξήγησε η βουλευτής της ΝΔ.

«Οι άνθρωποι που στήριξαν και στηρίζουν τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά είναι οι πιο ψύχραιμοι, οι πιο νοήμονες, δεν είναι φανατισμένοι. Είμαι απόλυτη στο ότι εκεί πρέπει να στραφούμε» πρόσθεσε.

Η Φωτεινή Πιπιλή έκανε μάλιστα λόγο για «λαϊκοδεξιά μπαρόκ κόμματα που ακολούθησαν την αριστερά και τη Χρυσή Αυγή».

Και τόνισε:«Οσοι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή είναι ταυτισμένοι με τη βία και τον τσαμπουκά, και όχι παραπλανημένοι».

Αναφορικά με τα σενάρια περί ανασχηματισμού, η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε πως «ο Πρωθυπουργός έχει δικαίωμα να αλλάξει υπουργούς, αλλά συνήθως αποπέμπεις τους αποτυχημένους»…

Μίλησε ακολούθως για την ανάγκη σταδιακής αποφορολόγηση της αστικής περιουσίας, καθώς όπως είπε, χάθηκαν μισό εκατομμύριο ψήφοι, έναντι των αγροτικών περιουσιών.

«Υπερίσχυσε η λογική της περιφέρειας έναντι της δικής μου και άλλων βουλευτών στο θέμα αυτό» δήλωσε.