Την ανεξαρτητοποίησή του από τους ΑΝΕΛ ανακοίνωσε την Πέμπτη ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Καπερνάρου, καταγράφεται ενώ στους Ανεξάρτητους Ελληνες ήταν προγραμματισμένη την Πέμπτη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας λίγα 24ωρα μετά το δυσμενές για το κόμμα αποτέλεσμα των ευρωεοκλογών. Με την αποχώρησή του από την ΚΟ οι ΑΝΕΛ μετρούν πλέον 14 βουλευτές.

Ο Β. Καπερνάρος ήταν υποψήφιος των ΑΝΕΛ για τον Δήμο Αθηναίων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και φέρεται να διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απουσία ουσιαστικής στήριξής του από το κόμμα.

Η επιστολή του Β. Καπερνάρου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είχε ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

» Επιθυμώ δια της παρούσης να σας γνωστοποιήσω εγγράφως την ανεξαρτητοποίησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Μετά τιμής,

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Β’ Αθηνών Βασίλειος Ηλία Καπερνάρος».

«Δεν έχω σκεφθεί τίποτα, ούτε έχω μιλήσει ποτέ», δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Βασίλης Καπερνάρος, για το ενδεχόμενο ένταξης του σε άλλο κόμμα.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στο enikos.gr, ανέφερε πως κατέθεσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θεωρεί ως το ανώτερο όργανο του κόμματος, τους ειδικούς και γενικούς λόγους «που αφορούν τις σχέσεις μου με τα όργανα, την ηγεσία, την κίνηση, αλλά και με ενέργειες και παραλείψεις και λάθη που ενδεχομένως αναλογούν και σε εμένα».

Κουίκ: «Για κάθε έναν που φεύγει γινόμαστε πολλοί περισσότεροι»

«Να ρωτήσετε τον Βασίλη Καπερνάρο γιατί παραιτήθηκε», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Β. Καπερνάρου και συμπλήρωσε: «Για κάθε έναν που φεύγει γινόμαστε πολλοί περισσότεροι».