Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.

«Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να χειριστεί τα κρίσιμα ζητήματα που έχει μπροστά η χώρα», είπε ο κ. Σκουρλέτης και επανέλαβε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με θέμα το χρέος.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ρώτησε τον κ. Σκουρλέτη αν ο ΣΥΡΙΖΑ «σέβεται το Σύνταγμα», ενώ τόνισε ότι με τις σημερινές ενέργειες «κάνατε ένα συνταγματικό πραξικόπημα, προσπαθώντας να κάνετε συνεργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα και συμπλήρωσε ότι «δεν περιμέναμε τις κάλπες για να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές».

Ο κ. Σκουρλέτης, απαντώντας στον Σίμο Κεδίκογλου, υπογράμμισε ότι «θα έπρεπε να είστε ευχαριστημένοι αν ο πήχης που είχατε θέσει είναι στα επίπεδα της ΠΟΛΑΝ».