«Ειλικρινά δεν έχω ξαναδεί τόσο λίγο κόσμο σε τελικό. Είναι κρίμα γιατί εμείς θα πεθάνουμε στο γήπεδο για τον τίτλο. Οφείλουμε πάντως να ευχαριστήσουμε αυτούς που ήρθαν».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Φραγκίσκος Αλβέρτης ως παίκτης έχει ζήσει δεκάδες τελικούς «αιωνίων» αλλά ποτέ δεν είχε δει ανάλογη ατμόσφαιρα με μισοάδειο γήπεδο.

Οσο για το αγωνιστικό κομμάτι, υποστήριξε:

«Ηταν ένα κλασικό παιχνίδι της σειράς με πίεση και άγχος για τις δύο ομάδες. Είθισται όταν παιχνίδια ξεκινάνε με μεγάλη διαφορά στην αρχή να με ανησυχεί αυτό, γιατί κάποια στιγμή αυτό το παιχνίδι θα κλείσει και θα πρέπει να είσαι έτοιμος. Φύγαμε δύο φορές, ο Ολυμπιακός μας έπιασε, προηγήθηκε σε κομβικό σημείο, αλλά πήραμε αυτό που θέλαμε.

»Τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού αλλά πρέπει να μην επαναλαμβάνεις τα ίδια. Στα τρίποντα μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Αλλες φορές μπορεί να βάλεις αρκετά τρίποντα, αλλά και άλλες να μην μπει κανένα. Τα ελεύθερα σουτ έπρεπε να τα πάρουμε, κάποια ήταν στη λήξη του χρόνου, μπορούσαμε να βάλουμε κάποια σουτ παραπάνω. Οι τεχνικές αναλύσεις ανήκουν στο παρελθόν. Η σειρά συνεχίζεται στο ΣΕΦ και θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες του παιχνιδιού».

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Γιόνας Ματσιούλις υπογραμμίζοντας:

«Ηταν ένα σκληρό παιχνίδι, το ξεκίνημα ήταν πολύ καλό για εμάς, αλλά μετά χαλαρώσαμε. Δεν μπορούμε να το κάνουμε κόντρα στον Ολυμπιακό που είναι μία καλή ομάδα. Επέστρεψαν στον αγώνα. Μας περιμένουν πιο δύσκολα παιχνίδια, δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, ελπίζουμε να υπάρχει περισσότερος κόσμος στο ΟΑΚΑ στα επόμενα παιχνίδια».

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος βγαίνοντας από τα αποδυτήρια όπου έδωσε συγχαρητήρια, τόνισε: «Ευτυχώς που υπάρχει και ο Διαμαντίδης».

Μπαρτζώκας: «Απίστευτα λάθη»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει καλά πως δύσκολα θα ξαναβρεί τόσο μεγάλη ευκαιρία η ομάδα του για να σπάσει την έδρα του Παναθηναϊκού και στάθηκε ιδιαίτερα σε τρία σημεία:

«Φανήκαμε τελείως ανέτοιμοι να είμαστε στο κλίμα του παιχνιδιού. Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με την απόδοσή μας μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό. Κάναμε κάποιες αλλαγές τακτικής και μπήκαμε στο ματς. Το τρίτο κομμάτι είναι το τελευταίο λεπτό που κάναμε τέσσερα λάθη. Δύο αμυντικά λάθη κι άλλα δύο στην επίθεση. Ετσι ένα παιχνίδι που το μομέντουμ έδειχνε να είναι δικό μας, με τα λάθη μας το πήρε ο Παναθηναϊκός, στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη. Η σειρά συνεχίζεται στο ΣΕΦ. Η δουλειά μας είναι να αναλύσουμε το ματς και να επανέλθουμε» τόνισε ο κόουτς του Ολυμπιακού που αισιοδοξεί πάντως ότι η ομάδα του θα επανέλθει:

«Σίγουρα χάθηκε μια καλή ευκαιρία, αλλά αυτά τα παιχνίδια χαρακτηρίζονται από την πίεση του αποτελέσματος. Οι παίκτες γίνονται πιο διστακτικοί και παίρνουν δύσκολες αποφάσεις. Δεν έχει σημασία πόσο κόσμο είχε το γήπεδο και δεν με νοιάζει αν έχει 10.000 ή 20.000. Η ατμόσφαιρα είναι πάντα δύσκολη. Ο Παναθηναϊκός είχε 1/20 σουτ, αλλά προσπαθήσαμε να μην τους δώσουμε σουτ.

»Δεν μπορώ να πω αν δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία. Αν μας έλεγε κανείς ότι θα είμαστε μπροστά ένα λεπτό πριν τη λήξη, θα λέγαμε ότι θα το πάρουμε. Μας πειράζουν όμως πολύ τα λάθη που κάναμε στο τελευταίο λεπτό» τόνισε και πρόσθεσε για τη φάση που έκρινε το παιχνίδι με τη βοήθεια που δεν έδωσε ο Ντάνστον στον Λοτζέσκι, στο καλάθι του Ματσιούλις:

«Ηταν ένα από τα λάθη που κάναμε κι αυτό που δεν πήγε κανείς για βοήθεια. Κάναμε λάθος στην επίθεση με τον Περπέρογλου, ο Ματσιούλις σκόραρε. Πρέπει να δούμε γιατί κάναμε τόσα λάθη μαζεμένα με καλή ψυχολογία. Κάθε φάση είναι κομβική. Παίζει ρόλο η διαφορά στις βολές, αλλά και οι διπλάσιες βολές του Παναθηναϊκού. Σ’ ένα ματς με μικρή διαφορά παίζει ρόλο».

Ο Μάρντι Κόλινς επισήμανε:

«Ηταν ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι. Κάναμε ένα απαίσιο ξεκίνημα, αλλά κάναμε στη συνέχεια εξαιρετικό ματς για να επανέλθουμε. Στη συνέχεια σταματήσαμε τον Παναθηναϊκό, αλλά στο τέλος με τα λάθη που έγιναν στην επίθεση και την άμυνα δεν γινόταν εύκολα να νικήσουμε».