Την περικοπή της βουλευτικής του αποζημίωσης, όπως ορίζει το Σύνταγμα, εξαιτίας των επανειλημμένων απουσιών του λόγω των δραστηριοτήτων του στο εξωτερικό, ζήτησε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της και ύστερα από τα σχετικά δημοσιεύματα τονίζεται ότι «ο πρώην πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Παπανδρέου, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη από τον Σεπτέμβριο του 2012, ζήτησε την περικοπή του 1/30 της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσής του ανά απουσία για το σύνολο των απουσιών πέραν του ορίου του άρθρου 63 παρ. 3 του Συντάγματος, ανεξαρτήτως του δικαιολογημένου αυτών.

Η επιστολή του κ. Παπανδρέου προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη έχει ως εξής: « Κύριε Πρόεδρε, όπως γνωρίζετε, λόγω διεθνών δραστηριοτήτων μου, ευρισκόμουν εκτός Ελλάδος ορισμένες ημέρες. Παρακαλώ πολύ, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι έχει δοθεί η σχετική έγκριση από το Σώμα, να εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 63 παρ. 3. του Συντάγματος και να περικοπεί αντιστοίχως η μηνιαία αποζημίωση μου».