Η αποσταθεροποίηση που ονειρεύονται όσοι δε θέλουν να ξεκολλήσουμε από το τέλμα, δεν είναι πλήγμα για την κυβέρνηση, είναι καίριο πλήγμα για τη χώρα, αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο Πρωθυπουργός επισημαίνει πως για την Ελλάδα, τελείωσε μια πολύ δύσκολη και οδυνηρή περίοδος και η ανάπτυξη που ξεκινάει, «θα μας επιτρέψει πολύ σύντομα να καλύψουμε όλες τις απώλειες των τελευταίων ετών σε βιοτικό επίπεδο».

«Έχουμε διαψεύσει όλες τις «Κασσάνδρες» που προεξοφλούσαν την καταστροφή μας. Και η Ελλάδα ετοιμάζεται να τρέξει, να παραγάγει εισόδημα, ευημερία, να αποκαταστήσει πλήρως την κοινωνική συνοχή της και να πολλαπλασιάσει την ισχύ της», υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρει στο άρθρο του πως υπάρχουν δυνάμεις που δε θέλουν να ξεκολλήσει η χώρα από το τέλμα, θέλουν να επιστρέψει η κρίση και προσπάθησαν να ματαιώσουν τη μέχρι τώρα πορεία.

«Δεν τα κατάφεραν! Έδωσαν μάχη να διατηρηθούν στην Ελλάδα όλα εκείνα που έχουν απορριφθεί εδώ και χρόνια σε όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες της Ευρώπης. Και πέραν αυτής… Όμως δεν κατάφεραν να σταματήσουν την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και την κρίση!».

Ο κ. Σαμαράς ασκεί δριμεία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ πως δεν κατάλαβε τίποτα από όλα όσα έχουν γίνει από την κυβέρνηση και τον κατηγορεί πως προσπαθεί να επαναφέρει τη χώρα στον ίδιο κίνδυνο «που με τόσους κόπους και τόσες θυσίες αποτρέψαμε».

«Δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική. Δεν τους ενδιαφέρει η κοινωνία. Δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη», αναφέρει κ Σαμαράς.

Προσθέτει πως στην Ελλάδα αποτράπηκαν τα χειρότερα καθώς όπως αναφέρει «Δεν γίναμε Αργεντινή, όπως ήθελαν κάποιοι: Δεν είδαμε τις πόλεις μας να καίγονται. Δεν βουλιάξαμε σε πληθωριστικό νόμισμα. Δεν είδαμε τις τράπεζες να κλείνουν και τις καταθέσεις να εξανεμίζονται μέσα σε ένα βράδυ. Και το σημαντικότερο: Ήδη μέσα σε δύο χρόνια σταθεροποιήσαμε την οικονομία και την κοινωνία, ενώ η Αργεντινή –δώδεκα χρόνια μετά– ακόμα φλέγεται».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρει πως δε θα επιτρέψει σε κάποιους να επιστρέψουν τη χώρα «κίνδυνο, στον ίδιο εφιάλτη, στον ίδιο παρονομαστή της μιζέριας».

Στις ευρωεκλογές που έρχονται πρέπει να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους. «Η αποσταθεροποίηση που ονειρεύονται δεν είναι πλήγμα για την κυβέρνηση. Είναι καίριο πλήγμα για τη χώρα. Δεν θα τους περάσει! Ούτε αυτή τη φορά», καταλήγει το άρθρο του κ. Σαμαρά.