Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία για το Δήμο Πειραιά με τους υποψηφίους να εξαπολύουν βολές για τους αντιπάλους τους.

Επίσης το βράδυ της Παρασκευής στις 19.00 πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο κ. Γιάννης Μώραλης ενώ στις 19.30 λίγα μέτρα μακρύτερα στην πλατεία Κοραή ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Εν τω μεταξύ αίσθηση προκάλεσε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο συνδυασμός του κ. Θοδωρή Δρίτσα με την ένδειξη «επείγον» με αποδέκτες «όλους τους αρμόδιους φορείς και τον Μητροπολίτη Πειραιά» όπου αναφέρεται ότι «αυτή τη στιγμή (ώρα 12:30) πολίτες των Καμινίων καταγγέλλουν ότι στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου μοιράζονται τρόφιμα σε σακούλες που περιέχουν και ψηφοδέλτια του συνδυασμού Μώραλη. Η διανομή γίνεται στο υπόγειο της εκκλησίας, παρουσία και ευθύνη του ιερέα».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επιπλέον ότι «απαιτούμε , χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, να σταματήσει τώρα αυτό το αίσχος. Οι πολίτες του Πειραιά, ακόμη και οι πιο φτωχοί είναι υπερήφανοι και δεν εξαγοράζονται. Η βαρβαρότητα αυτή δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το ήθος της πόλης».

Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από γραφείο στο δημαρχείο Πειραιά πάνω στο οποίο υπήρχαν ψηφοδέλτια του συνδυασμού του κ. Μιχαλολιάκου.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Μώραλης επισημαίνει πως «για μια ακόμη φορά ο απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και οι συνεργάτες του κατέδειξαν τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις τους, που έφεραν τον Πειραιά στην υποβάθμιση και τη μιζέρια. Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες με τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια και το προεκλογικό υλικό που βρέθηκαν στο γραφείο του Αντιδημάρχου Πρασίνου Γρηγόρη Καψοκόλη, απέδειξαν αυτό που όλος ο Πειραιάς γνώριζε. Ότι δηλαδή, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έχει καταστήσει τον Δήμο και τις υπηρεσίες του σε ένα απέραντο προεκλογικό κέντρο».

Ο κ. Μώραλης τονίζει επιπλέον ότι «πρόκειται ασφαλώς για μια ξεκάθαρη περίπτωση παράβασης καθήκοντος, για την οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Ευτυχώς όμως αυτή η σκοτεινή περίοδος τελειώνει για τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες την ερχόμενη Κυριακή».