Αυξήθηκε κατά 50 εκατ. ευρώ το ποσό που άντλησε η Motor Oil, στο πλαίσιο της ομολογιακής της έκδοσης. Συνολικά αντλήθηκαν 350 εκατ. ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 5,125%, ενώ η λήξη των ομολογιών είναι για το 2019 (πενταετής). Οι προσφορές έφθασαν τα 2,3 δισ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

H Motor Oil ανακοίνωσε ότι η κατά 100% θυγατρική της εταιρία υπό την επωνυμία Motor Oil FINANCE PLC (ο «Εκδότης») καθόρισε το επιτόκιο του τοκομεριδίου των Ομολογιών (Senior Notes) Ομολογιακού Δανείου ποσού Ευρώ 350 εκατ. λήξης 2019 στο 5,125% και την τιμή έκδοσης των Ομολογιών στο άρτιο.

«Ο Εκδότης των Ομολογιών ιδρύθηκε σύμφωνα με τους νόμους της Αγγλίας και της Ουαλίας. Οι Ομολογίες θα φέρουν την εγγύηση της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. (the "Guarantor") ενώ έχει γίνει αίτηση για την εισαγωγή και διαπραγμάτευσή τους στην αγορά Euro MTF Market του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου (Luxembourg Stock Exchange).

Γενικός Συντονιστής (Global Coordinator) της έκδοσης ήταν η HSBC Bank plc ενώ η Alpha Τράπεζα Α.Ε., η Citigroup Global Markets Limited, η Credit Suisse Securities (Europe) Limited, η HSBC Bank plc, η Εθνική Χρηματιστηριακή Α.Ε. και η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ήταν διαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Book-runners).

Το ύψος των εντολών που υποβλήθηκαν μέσω της διαδικασίας βιβλίου υποβολής προσφορών (book building process) διαμορφώθηκε στο ποσό των Ευρώ 2,3 δισ. περίπου, γεγονός που υπαγόρευσε την αύξηση της έκδοσης κατά το ποσό των Ευρώ 50 εκατ. συγκριτικά με τον αρχικό στόχο των Ευρώ 300 εκατ.

Τα έσοδα από την έκδοση Ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν από τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων και γενικότερους εταιρικούς σκοπούς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από