Η Σεβίλλη νίκησε στο Τορίνο την Μπενφίκα στα πέναλτι 4-2 (κανονικός αγώνας και παράταση, 0-0) και κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ. ΕΙναι ο τρίτος ευρωπαϊκός τίτλος για τη Σεβίλλη και μάλιστα, σε ισάριθμους τελικούς. Είχε προηγηθεί το 2006 και το 2007, η κατάκτηση του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ουνάι Εμερι, ο τερματοφύλακας Μπέτο, ο οποίος απέκρουσε στη διαδικασία των πέναλτι τα σουτ των Καρντόσο και Ροντρίγκο.

Οσο για την Μπενφίκα, την «χτύπησε» και πάλι η «κατάρα του Γκούτμαν», καθώς αυτός είναι ο όγδοος χαμένος τελικός από το 1962. Ο Γκούτμαν ήταν ο προπονητής της Μπενφίκα στους θριαμβευτικούς τελικούς του 1961 και του 1962. Η Μπενφίκα τον απομάκρυνε από τη θέση του και αυτός την καταράστηκε να μην κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο για τα επόμενα 100 χρόνια!

Στο α’ μέρος, η Σεβίλλη έλεγχε το ρυθμό, αλλά δεν δημιουργησε φάσεις για γκολ. Αντίθετα, τις καλές ευκαιρίες είχε η Μπενφίκα, στις καθυστερήσεις, αλλά δύο φορές ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης, Μπέτο, είπε «όχι» σε κεφαλιά του Μάξι Περέιρα και σουτ του Ροντρίγκο. Η Μπενφίκα, ζήτησε επίσης πέναλτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μαρκάρισμα του Φάτσιο στον Γκαϊτάν.

Στο β’ μέρος, ο ρυθμός του αγώνα ήταν γρήγορος, οι δύο ομάδες έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και δημιουργησαν φάσεις για γκολ. Η Μπενφίκα έχασε εξαιρετική ευκαιρία στο 48′, όταν ο Λίμα σούταρε, αλλά ο Παρέχα έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Πάλι ο Λίμα στο 84′ υποχρέωσε τον Μπέτο σε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ η κεφαλιά του Γκαράι στο 85′ πέρασε άουτ. Επίσης, ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα, Ομπλάκ, είχε αποτελεσματικές επεμβάσεις σε σουτ του Ρέγες (53′ και 61′ ).

Στην παράταση, ο ρυθμός έπεσε καθώς οι παίκτες έδειχναν σημάδια κούρασης. Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά της παράτασης οι παίκτες και των δύο ομάδων αντιμετώπιζαν προβλήματα με κράμπες. Στη μοναδική καλή φάση, η Σεβίλλη έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν ο Μπάκα μπήκε στην περιοχή, αλλά σούταρε άουτ (101′).

Η διαδικασία των πέναλτι (πρώτη η Μπενφίκα): Λίμα 1-0, Μπάκα 1-1, Καρντόσο, απέκρουσε ο Μπέτο, Εμπιά 1-2, Ροντρίγκο απέκρουσε ο Μπέτο, Κόκε 1-3, Λουιζάο 2-3, Γκαμέιρο 2-4.

Σεβίλλη: Μπέτο, Κόκε, Αλμπέρτο Μορένο, Παρέχα, Φάτσιο, Καρίσο, Εμπιά, Ρέγες (78′ Μαρίν, 104′ Γκαμέιρο), Βιτόλο (110′ Φιγκέιρας), Ράκιτιτς, Μπάκα.

Μπενφίκα: Ομπλακ, Μάξι Περέιρα, Σικέιρα (99′ Καρντόσο), Λουιζάο, Γκαράι, Αντρέ Γκόμες, Αμορίμ, Γκαϊτάν (119′ Καβαλέιρο), Σουλεϊμάνι (25′ Αντρέ Αλμέιδα), Ροντρίγκο, Λίμα