Δύο μήνες συμπληρώθηκαν από την ημέρα που το δικαστήριο του Μονάχου καταδίκασε σε τριάμισι χρόνια φυλάκιση τον Ούλι Χένες για φοροδιαφυγή ύψους 28,5 εκατ. ευρώ, όμως ο πρώην πρόεδρος της Μπάγερν όχι μόνο εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά διαμαρτύρεται κιόλας για τις… μελλοντικές συνθήκες κράτησής του, ενώ δέχεται απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα για τις ημέρες που θα περάσει πίσω από τα κάγκελα!
Το Σάββατο, μεταξύ των εορταστικών εκδηλώσεων της Μπάγερν για την κατάκτηση του τίτλου στην Μπουντεσλίγκα και του αγώνα μπάσκετ της ομάδας της Βαυαρίας με την Λούντβινκσμπουργκ, τον οποίον παρακολούθησε ο Χένες, ο πρώην πρόεδρος της Μπάγερν βρήκε τον χρόνο να περάσει μια βόλτα από το αστυνομικό τμήμα του Ροζενχάιμ για να καταγγείλει πως δέχεται απειλές και εκβιασμούς.

Νωρίτερα , στις 11 το πρωί είχε φτάσει στο σπίτι του στο Μπαντ Βίζε πολυσέλιδη επιστολή με απειλητικό περιεχόμενο. Μεταξύ άλλων ο αποστολέας τον απειλούσε πως θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα σε οποιαδήποτε φυλακή κι αν εκτίσει την ποινή του, ενώ θα είχε προβλήματα και η οικογένεια του Χένες αν δεν του κατέβαλλε το ποσό των 200.000 ευρώ.

Η αστυνομία συμβούλευσε τον πρώην ηγέτη της Μπάγερν να πληρώσει το ποσό στήνοντας ταυτόχρονα παγίδα στον εκβιαστή, τον οποίον συνέλαβε όταν έπεσε από το ποδήλατό του με το οποίο προσπάθησε να διαφύγει. Πρόκειται για άνδρα γερμανικής υπηκοότητας, ηλικίας 50 ετών, ο οποίος στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ληστείες και απάτες και πολύ πιθανόν να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στις φυλακές. Στον δράστη , ονόματι Τόμας Σ. ο οποίος τραυματίστηκε κατά την πτώση του και διακομίστηκε από τους αστυνομικούς στο νοσοκομείο, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα εκβιασμού και είναι πολύ πιθανόν να επιστρέψει στη φυλακή.

Ο Χένες εξακολουθεί πάντως να είναι ελεύθερος, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πότε θα οδηγηθεί στη φυλακή. Η καθυστέρηση οφείλεται στη διαμαρτυρία που υπέβαλαν οι συνήγοροί του για παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής, όταν άνοιξαν τις πόρτες τους στους δημοσιογράφους οι φυλακές του Λάντσμπεργκ στις οποίες ήταν προγραμματισμένο να εκτίσει την ποινή του.

Σύσσωμος ο γερμανικός Τύπος είχε δημοσιεύσει λεπτομέρειες από το πρόγραμμα που θα ακολουθούσε ο Χένες, ενώ είχαν δημοσιευτεί και φωτογραφίες από το κελί του.

Ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας του γερμανικού ποδοσφαίρου πιέζει ώστε να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές του Λάντσουτ, 70 χιλιόμετρα από το Μόναχο, γιατί τα κελιά είναι ατομικά, διαθέτουν μοντέρνα κρεβάτια και μεγάλες επίπεδες τηλεοράσεις.

Ο Τύπος υποστηρίζει πάντως πως ένας από τους λόγους που ο Χένες δεν θέλει να εκτίσει την ποινή στις φυλακές του Λάντσμπεργκ είναι οι διαρροές που μπορεί να υπάρξουν στα ΜΜΕ από τους συγκρατούμενους του για το πώς περνά το χρόνο του πίσω από τα κάγκελα.