Στο νεκροταφείο Καισαριανής θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης η πολιτική κηδεία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη, που απεβίωσε τη Δευτέρα.

«Ο Μπάμπης Αγγουράκης αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αγώνα του ΚΚΕ, της εργατικής τάξης και του λαού μας, για καλύτερες μέρες, για το σοσιαλισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας:

«Είχε προσφορά και συμβολή στο Κόμμα από τις υπεύθυνες θέσεις που ανέλαβε και αφιέρωσε από μικρή ηλικία τη ζωή του στο Κόμμα και το λαϊκό κίνημα. Βοήθησε στο διεθνές κίνημα, την πάλη των λαών και τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Συνέβαλε μεταξύ άλλων στην καθιέρωση των μπριγάδων αλληλεγγύης στη Νικαράγουα. Στις δύσκολες στιγμές για το Κόμμα και το κίνημα, με την ανατροπή του σοσιαλισμού, στάθηκε ενάντια στις προσπάθειες διάλυσής του, συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια ανασυγκρότησής του».

Ο Μπάμπης Αγγουράκης γεννήθηκε το 1951 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, από γονείς στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος, πολιτικούς πρόσφυγες. Το 1968 μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ανατολική Γερμανία.

Ο Μπάμπης Αγγουράκης ήταν πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής στο Πολυτεχνείο Δρέσδης, από όπου πήρε το διδακτορικό του το 1978 και διετέλεσε βοηθός στο Τμήμα Πληροφορικής από το 1973 έως το 1978.

Υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (1975-1985) και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (1985).

Από το 1997 έως το 2000 υπήρξε βουλευτής Α’ Αθήνας του ΚΚΕ και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το 2009 εκλέχτηκε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).