Η Αίγυπτος δεν θα στηρίξει καμία στρατιωτική επέμβαση τη Συρία, ο εμφύλιος πρέπει να επιλυθεί με ειρηνικά μέσα, δήλωσε τη Δευτέρα, ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της Αιγύπτου και πρώην επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας Αμπντέλ Φατάχ αλ – Σίσι.

Οι περισσότερες από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Συρία, πολιτικές και ένοπλες, όπως και ορισμένα αραβικά κράτη έχουν ζητήσει μια διεθνή στρατιωτική επιχείρηση για να τερματιστεί ο πολύχρονος εμφύλιος πόλεμος.

Τα σχόλια του Σίσι, που έγιναν σε τηλεοπτική συνέντευξη για λογαριασμό του Sky News Arabia, δείχνουν τη μελλοντική πολιτική κατεύθυνση της Αιγύπτου στο ζήτημα της Συρίας, καθώς ο πρώην αρχηγός του στρατού αναμένεται να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 και 27 Μαΐου.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, ισλαμιστής Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό υπό τις εντολές του αλ-Σίσι τον περασμένο Ιούλιο, είχε ταχθεί δημοσίως υπέρ της εξέγερσης στη Συρία και της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ – Άσαντ.

Οι επικεφαλής του στρατού στην Αίγυπτο έχουν κατηγορήσει τον Μόρσι ότι ενίσχυσε τους ισλαμιστές για να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ στη Συρία.