Κλειστά είναι από σήμερα, Δευτέρα, τα περίπου 2.500 εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις για το πλαφόν στις εργαστηριακές εξετάσεις που θέτει το υπουργείο Υγείας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Υγείας, με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των παρόχων του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε τους όρους της νέας σύμβασης.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου αύριο, Τρίτη, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΝΕΡΙΤ, ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους ασφαλισμένους να πάνε για εξετάσεις μετά τις 12:00 καθώς όπως είπε το υπουργείο θα ζητήσει εγγράφως σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα να δηλώσουν αν θα λειτουργήσουν ή όχι.

Ο κ. Γεωργιάδης, διεμήνυσε ότι όσα διαγνωστικά κέντρα δε λειτουργήσουν, «δε θα είναι συμβεβλημένα ούτε τώρα, ούτε στον αιώνα τον άπαντα».

«Σήμερα θα παρουσιάσουμε τους όρους της νέας συμβάσεως», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, καθώς σήμερα θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση για το θέμα, με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των παρόχων του ΕΟΠΥΥ.

Πρόσθεσε επίσης, πως όσοι επιθυμούν να συμβληθούν με τους νέους όρους, θα παρέχουν υπηρεσίες «από σήμερα ίσως και αύριο».