«Ακόμη και η Ελλάδα πηγαίνει καλύτερα με χριστιανοδημοκρατική κυβέρνηση», δήλωσε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κυβερνήσεις κομμάτων του ΕΛΚ έχουν μεγαλύτερη ανάπτυξη και χαμηλότερο χρέος από αυτές με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις.

Τάχθηκε δε υπέρ της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της εισαγωγής κατώτατου μισθού σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαντώντας στον κορυφαίο ευρωπαίο αξιωματούχο, ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, υπεύθυνος του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «Η κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν είναι “Χριστιανοδημοκρατών” αλλά συνεργασίας στην οποία μετέχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» και αναρωτήθηκε «Οι εκλογές προκαλούν αμνησία; Ξέχασε ο Γιούνκερ το "the game is over" για το 16% έλλειμμα της ΝΔ το 2009;»

«Εμείς οι Χριστιανοδημοκράτες υποστηρίζουμε την σταθερότητα, την ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας. Ακόμη και η Ελλάδα πηγαίνει πάλι καλύτερα με χριστιανοδημοκρατική κυβέρνηση. Εάν τα υψηλότερα χρέη έφερναν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα, τότε η Γαλλία θα ήταν σε καλή κατάσταση και η Γερμανία σε κακή», ήταν η απάντηση Γιούνκερ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Απαντώντας στην ερώτηση «γιατί να ψηφίσει κανείς εκείνον και όχι τον Μάρτιν Σουλτς», σημείωσε ότι για τον πρόεδρο της Κομισιόν αποφασίζουν κυρίως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζοντας ότι «η καγκελάριος Μέρκελ έχει δεσμευθεί απέναντί του να τον στηρίξει, εφόσον το ΕΛΚ κερδίσει τις εκλογές».

Τονίζει δε ότι, εάν μετά τις εκλογές πρόεδρος της Κομισιόν αναδειχθεί κάποιος άλλος από τον ίδιο ή τον Μάρτιν Σουλτς, οι πολίτες θα ελάμβαναν το μήνυμα ότι αθετούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις και την επόμενη φορά δεν θα πήγαιναν καν να ψηφίσουν.

Αναφερόμενος στην πρότασή του για την εισαγωγή κατώτατου μισθού σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, διευκρίνισε ότι δεν είναι δυνατόν αυτός ο μισθός να προσδιοριστεί στο ίδιο ύψος για όλες τις χώρες και αναφέρει ενδεικτικά ότι «η Βουλγαρία δεν μπορεί να πληρώσει τον ίδιο μισθό με το Λουξεμβούργο», ενώ, ερωτώμενος για τον αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό, έκανε λόγο για μεγάλη και πολύ ισχυρή ανάμιξη της Κομισιόν στα «μικρά» ζητήματα της περιφέρειας, η οποία δημιουργεί προβλήματα αποδοχής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από