Ο Μάικλ Τζάκσον ζει! Οχι φυσικά όπως θέλουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας κυρίως στο Διαδίκτυο, αλλά μέσω του νέου δίσκου του «Xscape» που κυκλοφορεί αύριο Τρίτη. Η νέα δουλειά, μετά θάνατον, του πρώην βασιλιά της ποπ αποτελείται από οκτώ ανέκδοτα τραγούδια που επεξεργάστηκαν γνωστοί μουσικοί παραγωγοί όπως οι Τίμπαλαντ, Τζ-Ροκ, Ρόντνεϊ Τζέρκινς, Αντόνιο Λ.Α. Ριντ και οι Νορβηγοί Στάργκεϊτ, με τους οποίους ο «Τζάκο» είχε εκφράσει επιθυμία να συνεργαστεί στο παρελθόν.

Ολοι τους κράτησαν τα φωνητικά του Τζάκσον ακέραια, ο καθένας όμως πρόσθεσε τη δική του ενορχήστρωση στη μουσική. Μάλιστα, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ότι κανένας δεν πρόκειται να αμφισβητήσει την αυθεντικότητα της φωνής του τραγουδιστή, όπως έγινε στην πρώτη συλλογή κομματιών του που βγήκε στα δισκοπωλεία το 2010, στη συλλεκτική έκδοση του «Xscape» θα προσφέρονται ως μπόνους τα αποσπάσματα από τις ηχογραφήσεις του Μάικλ, ακριβώς όπως διασώθηκαν, χωρίς καμία επεξεργασία.
Αλλωστε, την εποχή που ο μεγάλος σταρ της μουσικής βιομηχανίας μεσουρανούσε δεν είχε κανένα πρόβλημα να ηχογραφεί τις δημιουργίες του σε πολλά στούντιο του Λος Αντζελες ταυτόχρονα. Κάθε άλμπουμ που ολοκληρωνόταν άφηνε πίσω του δεκάδες τραγούδια σε διάφορα στάδια επεξεργασίας που δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν χώρο και παρέμεναν στα αρχεία των παραγωγών. Αυτά τα μουσικά υπολείμματα της δουλειάς του Τζάκσον έρχονται τώρα στο φως. Με τη βοήθεια φυσικά της οικογένειάς του που ως κληρονόμοι του έδωσαν φαρδιά πλατιά τη συγκατάθεσή τους για το νέο αυτό εγχείρημα. Αφού είναι πολλά τα λεφτά, Τζάκσον.
Οπως συμβαίνει συχνά στη βιομηχανία του θεάματος, οι συγγενείς του καλλιτέχνη που έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιουνίου του 2009 προσπαθούν να καρπωθούν όσα περισσότερα μπορούν από τον θάνατό του.

Την τελευταία πενταετία, η μητέρα και τα παιδιά του Μάικλ που είναι οι νόμιμοι κληρονόμοι του έχουν αυξήσει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ολοι του οι δίσκοι πουλήθηκαν, το ντοκιμαντέρ «This is it» με τις τελευταίες στιγμές της ζωής του έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στους κινηματογράφους, όπως και η παράσταση του Τσίρκου του Ηλιου, εμπνευσμένη από τη ζωή του.

Με το νέο συμβόλαιο συνεργασίας τώρα με τη δισκογραφική εταιρεία Sony θα αυξήσουν και άλλο τα κέρδη τους. Αυτή τη φορά, ωστόσο, το πάθημα του 2010 με τις φωνές αντίδρασης του ίδιου του πατέρα του τραγουδιστή και τα λάθη στα ονόματα των δημιουργών τούς έγινε μάθημα και κράτησαν όλη τη διαδικασία παραγωγής του δίσκου σχεδόν μυστική. Εφτασαν δε στο σημείο, κατά την πρώτη επίσημη ακρόαση των ηχογραφήσεων να μην ενημερώσουν τους παραγωγούς για τους τίτλους των τραγουδιών. Ακόμη, παρέλειψαν και ένα ιδιαίτερο ντουέτο με τον επίσης θανόντα Φρέντι Μέρκιουρι, το οποίο ίσως γίνει κομμάτι της μεταθανάτιας δισκογραφίας του Τζάκσον αργότερα.