Αίσθηση προκαλούν οι νέες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη ο οποίος από το βήμα της Βουλής προανήγγειλε ειδικά δικαστήρια για όσους έβαλαν τις υπογραφές τους στα μνημόνια, ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, με αφορμή την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, είπε «είμαι τρομοκράτης και θα σας τρομοκρατήσω όσο μπορώ».

Οι δηλώσεις του Στάθη Παναγούλη προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος ζήτησε την αποπομπή του.

Μιλώντας στη Βουλή, ο Στάθης Παναγούλης είπε: «Κομψά το είπε ο πρόεδρός μας, ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγες μέρες, ότι θα λογοδοτήσουν αυτοί που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, στη φτώχεια, στην ανεργία, στις χιλιάδες αυτοκτονίες. Εγώ επειδή δεν είμαι τόσο ευγενής όσο είναι ο πρόεδρός μας, ο Αλέξης Τσίπρας, θα σας το πω ωμά: Αυτοί που έβαλαν τις υπογραφές τους στα μνημόνια, στα μεσοπρόθεσμα, αυτοί θα καθίσουν στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου. Τελεία και παύλα. Έληξε. Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όριά του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τους είπε: «Ποιος από εσάς θα πάει στην επαρχία του, στο χωριό του, στον δήμο του να μιλήσει; Κανένας σας δεν μπορεί».

Αναφερόμενος στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ, ο Στ. Παναγούλης είπε:

«Ο κύριος Πρωθυπουργός και ο «ιπποκόμος» του ρίχνουν κάθε μέρα λάσπη στο ΣΥΡΙΖΑ. Ξεδιάντροπα βγήκε χθες ο κ. Σαμαράς και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους τρομοκράτες. Έχετε απέναντί σας έναν τρομοκράτη. Ναι, είμαι τρομοκράτης. Και όταν τα δύο τελευταία χρόνια της χούντας ο κ. Σαμαράς σπούδαζε στην Αμερική και πηγαινοερχόταν Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι στην Ελλάδα, εγώ ήμουν φυλακή. Ναι, εγώ είμαι τρομοκράτης. Ας μας πει ο κ. Σαμαράς όταν ολόκληρος ο ελληνισμός της Αμερικής έκανε διαδηλώσεις, μάζευε υπογραφές, τι έκανε αυτός; Είχε το διαβατήριο και πηγαινοερχόταν στην Ελλάδα».

«Ναι, κύριε Σαμαρά, είμαι τρομοκράτης και θα σας τρομοκρατήσω όσο μπορώ, καθημερινά» κατέληξε.

Απάντηση Κεδίκογλου

Για «άθλιες απειλές» που «παραπέμπουν στις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ζητώντας την αποπομπή του.

«Εάν ο κ. Τσίπρας δεν αποπέμψει άμεσα τον, κατά δήλωση του ‘τρομοκράτη’ κ. Παναγούλη, τότε απλώς θα επιβεβαιώσει πως το μόνο ιδεολογικό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι απειλές για ειδικά δικαστήρια, κρεμάλες και λιντσαρίσματα. Να είναι βέβαιοι πάντως στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει» τόνισε.