Ενα άλλο πρόσωπο του Στάθη Μπούκουρα από αυτό του «συντετριμμένου ανθρώπου που στέκεται όρθιος με ψυχοφάρμακα», το οποίο παρουσίασε χθες στη βουλή, γνώρισαν στην Κόρινθο όπου εξελέγη, αλλά και στον Αγιο Παντελεήμονα, μετανάστες και άνθρωποι που διαφωνούσαν μαζί του.

Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής είναι προφυλακισμένος στο Ναύπλιο για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Σε αντίθεση με όσα υποστήριξε κλαίγοντας χθες, το «κατηγορώ» των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου εμφανίζει τον βουλευτή να έχει τον απόλυτο έλεγχο της δράσης των πυρήνων της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία, με επιθέσεις σε αλλοδαπούς μεταναστών.

Η ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΟΥ. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Στάθης Μπούκουρας αφού εντάχθηκε στην οργάνωση του «ανατέθηκε αρχικά η συμμετοχή σε δράσεις-επιθέσεις εις βάρος μεταναστών στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα». Στη συνέχεια, όταν ανελίχθη στην ιεραρχία φέρεται ότι του ανατέθηκε «ο ρόλος της στρατολόγησης νέων υποστηρικτών-μελών στην περιοχή της Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής, όπου και δημιούργησε αντίστοιχους «πυρήνες», ενώ μεριμνούσε και για την στρατιωτικού τύπου «εκπαίδευση» των «ταγμάτων εφόδου» της Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής». Λόγω της θέσης του μάλιστα στην οργάνωση, κατά το κατηγορητήριο πάντα, ως βουλευτής επικεφαλής του σκληρού επιχειρησιακού πυρήνα της οργάνωσης έδινε απευθείας αναφορά στον προφυλακισμένο αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Παναγιώτης Μανάβης, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής στον πυρήνα Νεμέας, σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» κατηγόρησε τον Μπούκουρα για συμμετοχή σε συντονισμένες επιθέσεις κατά μεταναστών και σφετερισμό εισφορών. Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012 οι δύο άνδρες λογομάχησαν και ο Π. Μανάβης είπε στα «ΝΕΑ» ότι αποχώρησε από την παράταξη καθώς δεν ανεχόταν άλλο τις ύβρεις και τα στρατιωτικά παραγγέλματα του βουλευτή.

Προεκλογικά συμμετείχε και ο ίδιος σε μια επίθεση κατά μεταναστών στο λιμάνι της Κορίνθου. «Ημασταν περίπου 20 άτομα με επικεφαλής τον Μπούκουρα. Είχαμε ολοκληρώσει πορεία στην πόλη φωνάζοντας συνθήματα και κατευθυνθήκαμε προς το λιμάνι. Εκεί βρίσκονταν έξι μετανάστες. Τρέξαμε κατά πάνω τους. Θέλαμε να τους πλακώσουμε στις κλωτσιές, και ο Μπούκουρας μαζί. Εάν μας έλεγε όχι δεν θα πηγαίναμε. Οι μετανάστες μας είδαν και μες στον πανικό τους βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν» είπε στα «ΝΕΑ» ο Μανάβης. Μάλιστα για την εσωτερική λειτουργία της Χρυσής Αυγής πρόσθεσε: «Παίρναμε τις εισφορές των 20 ευρώ και τις τρώγαμε, μαζί με τον Μπούκουρα, σε ταβέρνες».

Ο Στάθης Μπούκουρας είχε διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρεμπόδιση της επιχείρησης μεταφοράς περίπου 400 μεταναστών στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού της Κορίνθου στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», τον Αύγουστο του 2012. Ο Μπούκουρας ήταν επικεφαλής τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής, που είχε εμφανισθεί με ομοιόμορφη εμφάνιση έξω από το στρατόπεδο και προσπάθησαν να εμποδίσουν τις κλούβες της Αστυνομίας να μεταφέρουν τους μετανάστες στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού της Κορίνθου.

ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. Επιπλέον ο ίδιος βουλευτής, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, σε βίντεο που περιλαμβάνεται στο ηλεκτρονικό αρχείο του Ν. Μιχαλολιάκου, φέρεται ως επικεφαλής μίας μικρής συντεταγμένης ομάδας να δίνει διάφορα παραγγέλματα όπως «παραταχτείτε, παραταχτείτε σωστά όπως προβλέπεται. Στη Χρυσή Αυγή είστε ρε». Σε άλλο αρχείο ακούγεται να ρωτά: «Ηθικόν; Ηθικόν;» και τα μέλη της ομάδας συντεταγμένα να απαντούν: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Μάλιστα, απολογούμενος στις ανακρίτριες είχε ρωτηθεί αν ήταν παρών στη νεκρώσιμη ακολουθία του Ν. Ντερτιλή, στις 31-1-2013, στο Α’ Νεκροταφείο, και εκείνος είχε απαντήσει θετικά, λέγοντας ότι «κατά την ώρα της ταφής έριξα δύο πυροβολισμούς με το πιστόλι που είχα ως βουλευτής, όπως και ο βουλευτής Παναγιώταρος».