Άρωμα Παγκόσμιου πρωταθλήματος στο επί κοντώ θα έχει το Σάββατο η Μαρίνα Φλοίσβου που θα φιλοξενήσει τον Παγκόσμιο πρωταθλητή μας του κλειστού Κώστα Φιλιππίδη αλλά και τον αντίστοιχο του ανοιχτού Γερμανό Ραφαέλ Χολζντέπε.

Το 2ο «Athens Street Pole Vault» βρίσκεται προ των πυλών και μετά την μεγάλη επιτυχία της περσινής διοργάνωσης στο Σύνταγμα, μετακομίζει πιο νότια στην πανέμορφη Μαρίνα Φλοίσβου, ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της πόλης, που θυμίζει δέκα χρόνια μετά ότι έμεινε και κάτι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004, έστω και με ιδιωτική πρωτοβουλία.
Εκεί θα φιλοξενηθεί λοιπόν η διοργάνωση, την ευθύνη της οποίας έχει ο ΣΕΓΑΣ, με κύριο χορηγό την DHL, με την υποστήριξη της Μαρίνας Φλοίσβου, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν οι κορυφαίοι παγκόσμιοι πρωταθλητές του επί κοντώ, όπως ο νικητής πριν λίγους μήνες στο Σόποτ, Κώστας Φιλιππίδης και ο πρώτος τον περασμένο Αύγουστο στη Μόσχα, Ραφαέλ Χολζντέπε.
«Ξεκινάμε τη σεζόν από αυτόν τον αγώνα. Η προπόνηση προχωράει, το πρόγραμμα είναι πιεσμένο λόγω σπουδών και αγώνων. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά το Σάββατο. Περιμένω τον κόσμο να είναι εκεί και να στηρίξει τη διοργάνωση. Είμαστε αισιόδοξοι και για την επιτυχία της διοργάνωσης και τις εμφανίσεις των αθλητών. Όσο για το χώρο δεν μας αγχώνει καθόλου, αντίθετα είμαστε και πιο κοντά στον κόσμο» τόνισε ο μεγάλος πρωταγωνιστής Κώστας Φιλιππίδης ενώ ο προπονητής τους, και ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κυτέας, πρόσθεσε: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο, πολλά χρόνια μιλάγαμε για τον αγώνα και έτσι πέρυσι πήρε την απόφαση να υλοποιήσει αυτή τη σκέψη. Ελπίζουμε στο μέλλον να προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο και σε άλλες πόλεις της χώρας. Εμείς θέλουμε κοντά μας τον κόσμο και μας αρέσει αυτού του είδους οι αγώνες. Όσο για τους αθλητές μας ζητάμε λίγο πιο αξιοπρεπή και ανθρώπινη προετοιμασία. Ο Λαβιλενί έχει στον κήπο του σπιτιού του στρώμα και κάνει άλματα επί κοντώ ενώ ο Κώστας δεν έχει καν στοιχειώδεις συνθήκες προπόνησης. Το υπουργείο αθλητισμού δεσμεύτηκε να επισκευάσει το προπονητήριο του ΟΑΚΑ και ελπίζω να γίνει σύντομα».
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, που προέτρεψε μάλιστα και χορηγούς να αναλάβουν τον Κώστα Φιλιππίδη («Αποτελεί το πρότυπο του αθλητή και είναι από μόνος του μια ζωντανή διαφήμιση σε όλο τον κόσμο») θύμισε λίγο και το ξεκίνημα:

«Πέρυσι αποφασίσαμε να τολμήσουμε να βγάλουμε το στίβο, πιο κοντά στην κοινωνία και στους φιλάθλους. Το 1ο Athens Street Pole Vault μας έδωσε εντυπωσιακές εικόνες και επιδόσεις. Φέτος παρά τα προβλήματα αποφασίσαμε να επιμείνουμε, άλλωστε και μόνο η παρουσία του Φιλιππίδη είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να γίνει ένας τέτοιος αγώνας. Ερχόμαστε στη Μαρίνα Φλοίσβου σε ένα υπέροχο μέρος. Είναι χαρά και τιμή να έχουμε κορυφαίους αθλητές με Φιλιππίδη και Χολζντέπε, κάτι που μας δείχνει πως θα γίνει καλός αγώνας. Ευχαριστούμε τον χορηγό μας, την DHL που μας στηρίζει από πέρυσι, την Μαρίνα Φλοίσβου που άλλαξε το πρόγραμμα της για να φιλοξενήσει τον αγώνα, αντιλαμβανόμενη τα θετικά του και φυσικά τον Κώστα Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Κυτέα, που ξεκινούν την αγωνιστική τους προσπάθεια από εδώ», είπε στο καλωσόρισμα του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

Από την πλευρά της η διευθύντρια μάρκετινγκ και εξυπηρέτησης πελατών της Μαρίνας Φλοίσβου Δέσποινα Ψυχάρη, δήλωσε: «Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη Μαρίνα Φλοίσβου για την παγκόσμια συνάντηση. Θα είναι μια εξαιρετική ημέρα. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε και πάλι στο μέλλον», η κ. Ψυχάρη αποκάλυψε και τον αριθμό των επισκεπτών που επισκέπτονται την Μαρίνα φλοίσβου τα Σαββατοκύριακα. «Έχουμε περίπου 12.000 επισκέψεις, δηλαδή 1.000 άτομα ανά ώρα».

Κύριος χορηγός της διοργάνωσης είναι η DHL, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Λευτέρη Σαμαρά. «Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε τρία χρόνια συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και είμαστε μέλος της οικογένειας του και όχι απλά χορηγοί. Είμαστε χαρούμενοι που επεκτείναμε τη συνεργασία μας, σας διαβεβαιώνουμε πως θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας. Νιώθουμε περήφανοι για τον αγώνα του Σαββάτου».

Ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνων Θανάσης Ράπτης τόνισε: «Εκ μέρους της επιτροπής θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Ψυχάρη. Πίστεψε αυτά που της είπαμε και τα αγκάλιασε».

Ο μάνατζερ του αγώνα Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος, αναφέρθηκε στους αθλητές που θα πάρουν μέρος, αλλά και στην αδυναμία του Μπιορν Οττο, να ταξιδέψει στην Ελλάδα. «Οι εκλογές δυσκόλεψαν την επιλογή των αθλητών, ως προς την ημερομηνία, που αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον αγώνα, που είναι νωρίτερα από ότι θα θέλαμε. Δεν κατάφερε τελικά να έρθει στην Ελλάδα ο Οττο, ο οποίος έχει κάποια προβλήματα. Στόχος μας να κάνουμε έναν δυνατό αγώνα. Έχει μεγάλη σημασία, το επίπεδο της κόντρας των αθλητών, που στον δικό μας αγώνα είναι υψηλό», είπε αναφερόμενος στην επικείμενη μάχη μεταξύ δύο παγκόσμιων πρωταθλητών, του Κώστα Φιλιππίδη και του Ραφαέλ Χολζντέπε.

Ο Διευθυντής αγώνων της ομοσπονδίας Ανδρέας Γκόγκας, αναφέρθηκε στα τεχνικά ζητήματα της κατασκευής του αγωνιστικού χώρου.

Το πρόγραμμα του 2ου Athens Street Pole Vault θα ξεκινήσει στις 15.00 με αγώνα επίδειξης για μικρά παιδιά και στις 17.00 τη σκυτάλη θα πάρουν οι κορυφαίοι επικοντιστές.