Παρότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πιστεύει πως η κόρη του Μαρίνα θα ήταν ιδανική για να αναλάβει τα ηνία της νέας Φόρτσα Ιτάλια, ο πρώην πρωθυπουργός των Ιταλών ελπίζει πως αυτό δεν θα συμβεί. Αλλά ακόμη και αν συμβεί, την απόφαση δεν θα τη λάβει εκείνος καθώς πρόκειται για ζήτημα το οποίο «δεν αφορά εμένα αλλά την κόρη μου και κυρίως τους ψηφοφόρους, γιατί τον ηγέτη ενός κόμματος τον επιλέγουν αυτοί» όπως υπογράμμισε πρόσφατα.

Ωστόσο η συζήτηση σχετικά με την πιθανότητα μιας οικογενειακής διαδοχής στο εσωτερικό της νέας Φόρτσα Ιτάλια έπειτα από την οποία τα ηνία του κόμματος θα αναλάβει η Μαρίνα Μπερλουσκόνι, κόρη του πρώην Καβαλιέρε και πρόεδρος της Fininvest, της εταιρείας συμμετοχών της οικογενειακής αυτοκρατορίας, έχει φουντώσει για τα καλά.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το ζήτημα δεν είναι αν τελικά η Μαρίνα Μπερλουσκόνι θα επιλέξει να κατέβει στον στίβο της πολιτικής και να ηγηθεί του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας της αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα αναδειχθεί στην ηγεσία του.

Ο Μπερλουσκόνι άφησε να εννοηθεί ότι προτιμά η κόρη του εκλεγεί από τη βάση του κόμματος μέσω προκριματικών εκλογών, οι οποίες είναι πιθανό να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, αρκετοί δημοσιογράφοι που επικαλούνται πηγές προσκείμενες στον στενό κύκλο του Σίλβιο δηλώνουν ότι όλα έχουν αποφασιστεί ήδη και η διαδοχή θα πραγματοποιηθεί βελούδινα, σχεδόν αυτόματα. Ολα θα εξαρτηθούν, αναφέρει η «Κοριέρε ντέλα Σέρα», από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.