Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ στην διαδικασία των πλει οφ, αφού η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ διατήρησε την ποινή που επιβλήθηκε πρωτόδικα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα του ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και διευκρίνισε, ότι οι τρείς βαθμοί θα αφαιρεθούν από την ειδική βαθμολογία των πλέι οφ.

Δυσκολεύουν τα πράγματα και όσον αφορά την κατασκευή του αθλητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στην Θέρμη αφού η επιτροπή 152 απέρριψε με ψήφους 2-1 την προσφυγή του Δήμου Θέρμης για την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού υιοθετώντας την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο Δήμος Θέρμης μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όμως ο Ιβάν Σαββίδης, έχει ήδη αρχίσει να ψάχνει για άλλες εκτάσεις στις οποίες θα μπορούσε να κατασκευάσει το αθλητικό κέντρο της ομάδας, αφού η διαδικασία του ΣτΕ θα καθυστερούσε το έργο για αρκετούς ακόμη μήνες.

Οι τελευταίες πάντως αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά όλα σχεδόν τα θέματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ, κάνουν ακόμη πιο επιτακτικές τις αλλαγές στην διοίκηση της ομάδας και βοηθούν το Ιβάν Σαββίδη στην υλοποίηση των αποφάσεων του ενόψει της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ που έχει προκηρυχτεί για τις 28 Μαΐου.

Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, αναφέρει:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ΄αριθμ. 45/6-5-2014 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθμ. 203/30-4-2014 απόφασης της ΠΕ/EΠΟ.
Συμπληρώνει την πρωτοβάθμια απόφαση της ΠΕ/ΕΠΟ κατά την υπό στοιχείο Γ΄ διάταξη του διατακτικού της από «…αφαιρεί από αυτή (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) τρεις (3) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα» στο «…αφαιρεί από αυτή (ΠΑΕ ΠΑΟΚ ) τρείς (3) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα που συντάχθηκε, για την κατάταξη των ομάδων που έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις διεθνείς διοργανώσεις χρονικής περιόδου 2013-2014».


H αντίδραση του ΠΑΟΚ

Με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σημειώνει ότι η ΕΠΟ «δεν είναι ικανή να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η απόφαση της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να απορρίψει την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να τιμωρήσει την ομάδα μας με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τα Play Off διαλύει το όποιο ψήγμα λογικής (αν) είχε απομείνει στο ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα.

Η σημερινή απόφαση αναδεικνύει εμφανώς τη θεσμική βούληση της διοίκησης της ΕΠΟ να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ΠΑΟΚ καταστρατηγώντας τους δικούς της κανονισμούς, εφευρίσκοντας σωματικές βλάβες που όχι μόνο δεν υπήρξαν ποτέ, αλλά και δεν καταγράφηκαν από κανέναν αξιωματούχο του αγώνα. Η, δε, αφαίρεση βαθμών από τα Play Off αντιτίθεται σε κάθε έννοια της αρχής της αναλογικότητας.

Η σημερινή απόφαση ολοκληρώνει (;) «ιδανικά» μια σεζόν στην οποία η διοίκηση της ΕΠΟ αποδεικνύει με κάθε δυνατό τρόπο πως αδυνατεί να διαχειριστεί το ο,τιδήποτε. Πόσο μάλλον να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου».

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από