Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ Χόπφνερ, εξελέγη στην προεδρία του γερμανικού συλλόγου, στη διάρκεια των αρχαιρεσιών που έλαβαν χώρα επτά εβδομάδες μετά την παραίτηση του καταδικασμένου για φοροδιαφυγή Ούλι Χένες.

Ο 61χρονος έλαβε τη συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης. Υπό την παρουσία 1.593 μελών στην «Audi Dome», μόλις πέντε καταψήφισαν το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του εποπτικού συμβουλίου.

Οι Ρούντολς Σελς και Ντίτερ Μάιερ είναι οι δύο νέοι αντιπρόεδροι του βαυαρικού συλλόγου. Αμφότεροι εκλέχτηκαν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Στο μεταξύ, η Μπάγερν Μονάχου «έδεσε» μέχρι και το 2019 τον Μάνουελ Νόιερ κάτω από τα δοκάρια της… Ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Γερμανίας από το 2010 υπέγραψε την επέκταση της συνεργασίας του με το βαυαρικό σύλλογο, που αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του γνωστοποίησε ότι ο Νόιερ πρόσθεσε άλλα τρία χρόνια στο συμβόλαιο του.

«Ο τερματοφύλακας μας προχώρησε σε επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2019», είπε ο Ρουμενίγκε στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Σήμερα έδειξε ακόμη ένα σπουδαίο του χαρακτήρα του, όταν είπε: «Μπάγερν για πάντα». Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γι` αυτή τη δήλωση».

Ο 28χρονος μεταγράφηκε από τη Σάλκε στην Μπάγερν το 2011 και έχει στην τροπαιοθήκη του το περυσινό Τσάμπιονς Λιγκ, δύο πρωταθλήματα Γερμανίας και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Στο πιο κρίσιμο όμως, ματς της σεζόν, στον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη Τρίτη στο Μόναχο, μάζεψε τέσσερις φορές την μπάλα από τα δίχτυα του…