Δύο ντιμπέιτ με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η πρόταση, την οποία κατέθεσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνάντηση που είχε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, απορρίφθηκε το απόγευμα από τη ΝΔ, με ανακοίνωσε που εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου το κόμματος Αννα Ασημακοπούλου.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε δύο συζητήσεις. Η πρώτη θα αφορούσε τις οικονομικές εξελίξεις που άπτονται του νέου μεσοπρόθεσμου και του νέου μνημονίου και η δεύτερη τα εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Παρασκευής, «ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε αναρμόδιος για να απαντήσει, αλλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρόταση. Αναρμόδια δήλωσε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αννα Ασημακοπούλου, με την οποία υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία».

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι δύο παρέπεμψαν στη διακομματική επιτροπή, «η οποία όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, έχει ολοκληρώσει το έργο της. Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του κ. Σαμαρά στη πρότασή μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσηλωμένος στην αρχή του ανοιχτού διαλόγου και της πλήρους διαφάνειας όσον αφορά τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων πριν την επερχόμενη κάλπη, κατέληγε η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Το απόγευμα της Παρασκευής, η εκπρόσωποςΤύπου της ΝΔ, απάντησε τελικά στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, και δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι και υποψήφιος για ευρωπαϊκό αξίωμα στις ευρωεκλογές, δεν καταδέχθηκε να πάει σε καμία από τις τηλεμαχίες που έγιναν ήδη στην Ευρώπη και τώρα ξαφνικά θυμήθηκε να ζητήσει «ελληνικό debate» ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό, για θέματα άσχετα με τις Ευρωεκλογές και ενώ η διακομματική Επιτροπή έχει ολοκληρώσει το έργο της, χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να θέσει τέτοιο ζήτημα.

«Ίσως γιατί νιώθει την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε για την απουσία του στα ευρωπαϊκά debate. Ίσως γιατί βλέπει ότι τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα σχεδίαζε για το κόμμα του και γυρίζει εσπευσμένα στην Ελλάδα να σώσει ό,τι μπορεί. Ενώ μέχρι χθες έλεγε ότι «δεν προλαβαίνει» να πάει στα ευρωπαϊκά debate, επειδή πρέπει να περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη» πρόσθεσε η Αννα Ασημακοπουλου.

Επίσης έκανε λόγο για επικοινωνιακά τεχνάσματα, τα οποία η ΝΔ δεν παίρνει στα σοβαρά. «Κι ανυπομονούμε να τον δούμε να συζητά με τους ανθυποψηφίους του στην Ευρώπη. Απαντήσεις, ασφαλώς, για όσα λέει θα πάρει και μέσα στην Ελλάδα. Αλλά, με το διχαστικό ύφος που έχει επιλέξει, θα είναι καταδικασμένος σε μονόλογους μέσα στην Ελλάδα και σε πλήρη αφωνία στην υπόλοιπη Ευρώπη» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Για πανικό του Αντώνη Σαμαρά κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο πανικός του Πρωθυπουργού είναι έκδηλος. Φοβάται το διάλογο όπως ο διάολος το λιβάνι, γι’ αυτό και παραμένει άφαντος από τη Βουλή και αρνείται να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έκανε και στις εκλογές του 2012», αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.