Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν την Τετάρτη στη λαϊκή αγορά του Κολωνού μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που μοίραζαν προεκλογικό υλικό.

Στη συγκεκριμένη λαϊκή αγορά, όπως και σε άλλες σε όλη τη χώρα, είχαν συρρεύσει εκατοντάδες πολίτες από το πρωί για να προμηθευτούν δωρεάν οπωρολαχανικά που διέθεσαν οι παραγωγοί και πωλητές, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που αλλάζει τους όρους λειτουργίας των αγορών.

Οπως κατήγγειλαν τα θύματα της επίθεσης και ο ΣΥΡΙΖΑ οι δράστες ήταν χρυσαυγίτες.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «δεν τρομοκρατούμαστε από τις επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς» προσθέτοντας ότι «ο αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να συνεχιστεί αμείωτος και είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων να υψώσουν ένα τοίχος απέναντι στους υμνητές του ναζισμού».

«Η καταδίκη είναι αυτονόητη» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας με νόημα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του πολύ ορθά αναφέρεται στο καθήκον «όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων να υψώσουν ένα τείχος απέναντι στους υμνητές του ναζισμού». Το κάλεσμα αυτό φανταζόμαστε ότι απευθύνεται και προς τους αυτόκλητους υπερασπιστές «Συνταγματολόγους» της ΧΑ, που στελεχώνουν το ευρωψηφοδέλτιο του».

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ αφορά στη δήλωση – στον ΒΗΜΑ FM 99,5 – του συνταγματολόγου και υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Νικολόπουλου ότι ο Αρειος Πάγος δεν μπορεί να απαγορεύσει τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι καταπατώνται τα δικαιώματα των βουλευτών της οργάνωσης που βρίσκονται προφυλακισμένοι με την άρνηση της Βουλής να αποδεχθεί την ψήφο τους, έστω και εξ αποστάσεως.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι σημερινοί τραμπουκισμοί Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε λαϊκή αγορά στον Κολωνό, πιστοποιούν εκ νέου δύο πράγματα: Πρώτον, το ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση που χρησιμοποιεί βία κατά των αντιπάλων της και στρέφεται εναντίον θεμελιωδών πολιτικών ελευθεριών, όπως η απρόσκοπτη διακίνηση των ιδεών.

» Δεύτερον, το ότι ακόμα και μετά την πολιτική κατακραυγή και τις διώξεις εναντίον στελεχών της Χρυσής Αυγής που ακολούθησαν τη δολοφονία Φύσσα, αυτή επιμένει σε εγκληματικές κι αντιδημοκρατικές πρακτικές. Δεν πρέπει λοιπόν να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Ο αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να συνεχιστεί αμείωτος και είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων να υψώσουν ένα τοίχος απέναντι στους υμνητές του ναζισμού.

» Δεν τρομοκρατούμαστε από τις επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς, δίνουμε τον αγώνα για τη μεγάλη ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη στις 18 και τις 25 του Μάη».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

«Η Χρυσή Αυγή ήδη διαφημίζει στην επίσημη ιστοσελίδα της την επίθεση «αγανακτισμένων πολιτών – πωλητών» εναντίον μελών του ΣΥΡΙΖΑ που μοίραζαν φυλλάδια στη λαϊκή αγορά του Κολωνού. Αυτό επιβεβαιώνει το πως αντιμετωπίζει το δημοκρατικό δικαίωμα των υπολοίπων κομμάτων να οργανώνουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες.

Η καταδίκη είναι αυτονόητη.

» Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του πολύ ορθά αναφέρεται στο καθήκον «όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων να υψώσουν ένα τείχος απέναντι στους υμνητές του ναζισμού».

» Το κάλεσμα αυτό φανταζόμαστε ότι απευθύνεται και προς τους αυτόκλητους υπερασπιστές «Συνταγματολόγους» της ΧΑ, που στελεχώνουν το ευρωψηφοδέλτιο του».