Σε 20.000 θέσεις θα αυξηθεί η χωρητικότητα του γηπέδου της Λεωφόρου, όπως ανέλυσε στο πλάνο ανακατασκευής του, ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε το νέο «Απ.Νικολαΐδης», τα έργα για το οποίο -όπως υπολογίζεται- θα ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2015, με τους «πράσινους να μετακομίζουν για δύο περίπου μήνες στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να ολοκληρωθούν.

Σε περίπτωση συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ o Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει στη Λεωφόρο.

«Την Τρίτη αρχίζει η διαδικασία για την ανάπλαση και θα κρατήσει μερικούς μήνες, όσο διαρκεί η γραφειοκρατία για ένα μεγάλο έργο» είπε αρχικά ο Γιάννης Αλαφούζος και συνέχισε:

«Εκτιμάμε ότι θα είμαστε έτοιμοι τον Οκτώβριο (σ.σ. από γραφειοκρατικής άποψης) αλλά η σκέψη που επικρατεί είναι αφού κάνουμε έναν καλλωπισμό το καλοκαίρι και αφού προσαρμόσουμε το γήπεδο στους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ, τα έργα δεν θα αρχίσουν πριν τα Χριστούγεννα. Οι συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους εργολάβους είναι ότι το έργο θα διαρκέσει 3-4 μήνες, θα χάσουμε περίπου 4-5 παιχνίδια και αυτά θα τα παίξουμε στο ΟΑΚΑ. Το περίβλημα του γηπέδου δεν είναι διαφανές. Είναι μαύρου χρώματος και θα είναι μεταλλικό και θα μπορούμε να προβάλουμε οποιοδήποτε μήνυμα πάνω στο γήπεδο».

Ο κ Αλαφούζος στη συνέχεια πρόσθεσε:

Για τη χωρητικότητα της Λεωφόρου και αν υπάρχει σκέψη οι αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ να δοθούν στη Λεωφόρο: «Δεν θα αποκλείσω τίποτα γιατί αλλάζουν οι συνθήκες. Αλλά δεν θα φύγουμε από τη Λεωφόρο. Για τη χωρητικότητα θα είναι κοντά στις 20.000 με σκέψη να την πάμε στις 22.000».

Για το αν ο Παναθηναϊκός αρχίζει τέλος Αυγούστου στη Λεωφόρο: «Δυστυχώς ο νόμος ψηφίστηκε λίγο πριν το Πάσχα και το σχετικό νομοθέτημα τυπώθηκε Μεγάλη Τετάρτη. Καθυστερήσαμε και έτσι η γραφειοκρατική διαδικασία θα κρατήσει ως τον Οκτώβριο. Τον πρώτο γύρο δεν θα κάνουμε τίποτα στη Λεωφόρο. Σκεφτόμαστε με τη διακοπή των Χριστουγέννων. Το πρώτο στάδιο απαιτεί το κλείσιμο της Λεωφόρου ένα-δύο μήνες για τις βαριές εργασίες. Στο δεύτερο στάδιο θα είναι έτοιμα τα κομμάτια και θα μπουν σταδιακά στη Λεωφόρο. Φαντάζομαι ότι ως το τέλος της σεζόν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα. Εκτός αν κρίνουμε ότι για αγωνιστικούς λόγους πρέπει να μείνουμε στη Λεωφόρο, Γιατί προτεραιότητα μας είναι να νικάμε.

Τον Οκτώβριο του 2012 είχε έρθει η ΟΥΕΦΑ ανεπίσημα. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε στη Λεωφόρο. Το γήπεδο την τελευταία 15ετία το γήπεδο είναι το ίδιο. Από πλευράς χώρων είναι το ίδιο. Θα γίνει μία αυτοψία από την ΟΥΕΦα, θα έρθουν 12-13 ομάδες. Η ΟΥΕΦΑ είναι πιο ελαστική σε ανάλογες περιπτώσεις. Εάν η ΟΥΕΦΑ μας ζητήσει αλλαγές για τη Λεωφόρο, θα τις κάνουμε. Προτεραιότητα είναι να νικάει ο Παναθηναϊκός και όχι να έχει περισσότερες θέσεις».

Για το αν το συνολικό κόστος καλύπτεται από το κονδύλι της Περιφέρειας και αν είναι βέβαιος ότι αντέχει η κατασκευή: «Η Λεωφόρος έχει στηριχθεί αποτελεσματικά. Έχω πει σε κάποιους ότι το γήπεδο της Λεωφόρου είναι το μοναδικό γήπεδο προ του 2.000 που να διαθέτει όλα τα κριτήρια. Στατική μελέτη, πυρασφάλεια και για το σεισμό. Η επέμβαση που θα κάνουμε θα ενισχύσει στατικά το γήπεδο. Θα αλλάξει όλος ο φέροντας οργανισμός και θα γίνουν παρεμβάσεις. Το επιτρέπει ο νόμος Καλαφάτη. Με το τέλος της ιστορίας θα γίνουν όλα όπως πρέπει. Ο κύριος Σγουρός έχει ανακοινώσει μία σειρά έργων. Θα επενδυθούν αρκετά χρήματα σε ερασιτεχνικούς ομίλους από την Περιφέρεια και θα φτάσουν τα χρήματα. Εάν χρειαστεί να προστεθεί κάποιο ποσό, θα το δούμε Η ΠΑΕ έχει κάποια δυνατότητα. Το εστιατόριο θα είναι εξαιρετικό. Θα έχει μέσα το μουσείο του Παναθηναϊκού και ίσως ένα μικρό μαγαζί».

Για τα εισιτήρια διαρκείας ο Γιάννης Αλαφούζος είπε:

«Για τα εισιτήρια αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τις πρακτικές πολλών χωρών, όπου οι ομάδες πουλούν τα εισιτήρια της επόμενης σεζόν πριν τελειώσει η προηγούμενη. Το κάνουμε για να έχουμε όσα περισσότερα έσοδα μπορούμε. Τα οικονομικά δεν πάνε τόσο καλά όσο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Θέλουμε να ανταμείψουμε όσους στήριξαν τον Παναθηναϊκό και το 10% αύξηση είναι μία λογική τιμή, με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια να συνυπολογίζονται. Για τους άλλους η αύξηση θα αγγίξει 30%. Θα εκδώσουμε 10.000 εισιτήρια και θεωρώ ότι επειδή υπάρχει μεγαλύτερη πίστη στην ομάδα και στη διοίκηση, ότι θα εξαντληθούν»