Δίπλα στον λευκό πίνακα που απεικόνιζε το σύστημα και την εν γένει τακτική που θα ακολουθούσε ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου εναντίον του ΠΑΟΚ, ο τεχνικός του Τριφυλλιού Γιάννης Αναστασίου είχε γράψει τις «πέντε εντολές» που… συντροφεύουν και εμπνέουν τους ποδοσφαιριστές του από την αρχή της σεζόν. Πρόκειται για λίγες λέξεις, γραμμένες στα ελληνικά και τα αγγλικά, που όμως εμπερικλείουν την ποδοσφαιρική φιλοσοφία πάνω στην οποία χτίστηκε ο φετινός ΠΑΟ και οδήγησαν στην κατάκτηση του τίτλου και στη δημιουργία μιας καλής και επιθετικής ομάδας.

1) Συγκέντρωση/Αποφασιστικότητα (Concentration/Determenation).

2) Επιθυμία να κάνω περισσότερα για την ομάδα μου (The will to do more for my team).

3) Παίζουμε γρήγορα χωρίς την μπάλα (We play quick move without the ball).

4) Πίστη στην ομάδα και στους εαυτούς μας (Faith to the team and ourselves).

5) Ευχαριστηθείτε το (Enjoy).

Μπορεί η τακτική αλλά και τα πρόσωπα που χρησιμοποιεί ο κόουτς Αναστασίου να αλλάζουν αγώνα με τον αγώνα, ωστόσο αυτές οι πέντε γραμμές βρίσκονται πάντοτε εκεί για να θυμίζουν στους Πράσινους τις βασικές αρχές του παιχνιδιού μιας ομάδας που δείχνει να τηρεί ευλαβικά τα «θέλω» του προπονητή της.

Παράλληλα πάντως ο νεόκοπος τεχνικός, κατά την εβδομάδα της προετοιμασίας του τελικού, φρόντισε να προετοιμάσει τους Πράσινους σχετικά με τις αδυναμίες του Δικεφάλου. Γι’ αυτό και επικέντρωσε μεγάλο μέρος των προπονήσεων: α) στις στατικές φάσεις, προκειμένου να εκμεταλλευθεί την απουσία των ψηλών Κατσουράνη και Αθανασιάδη, β) στο επιθετικό πρέσινγκ από την πρώτη γραμμή άμυνας του ΠΑΟ και γ) στις αλληλοκαλύψεις ώστε να κλείσουν οι κενοί χώροι για τον ΠΑΟΚ. Οπως φάνηκε και από την έκβαση του αγώνα, το πλάνο λειτούργησε τέλεια.