Σε ντέρμπι μετατρέπεται η προεκλογική εκστρατεία στον Πειραιά, με τους «αντιπάλους», τον σημερινό δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο και τον υποψήφιο και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Μώραλη, να δίνουν ραντεβού την ίδια ώρα σήμερα το απόγευμα για την παρουσίαση των υποψηφίων τους.

Στη μάχη των ονομάτων θα αναμετρηθούν από τον ΟΛΠ ο κ. Μώραλης και από το ΣΕΦ ο κ. Μιχαλολιάκος. Στο ψηφοδέλτιο Μώραλη έχουν ήδη ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες του προέδρου της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη, του επιχειρηματία Πέτρου Κόκκαλη, γιου του πρώην προέδρου της ομάδας Σωκράτη Κόκκαλη, και του πρώην δημάρχου Πειραιά Χρήστου Αγραπίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον συνδυασμό θα μετέχουν επίσης μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής Σταύρος Ελληνιάδης, ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας, Αντώνης Νικοπολίδης, η τραγουδίστρια Πόπη Αστεριάδου καθώς και ο ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης Νίκος Γιέμελος.

Οπως αναφέρεται από το επιτελείο του κ. Μώραλη, στο ψηφοδέλτιο το 61% των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων κατεβαίνει για πρώτη φορά σε εκλογές, θέλοντας να σηματοδοτήσουν την ανανέωση στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων.

Με ονόματα όπως οι βετεράνοι διεθνείς αθλητές του Ολυμπιακού Τάσος Μητρόπουλος και Χρήστος Αρβανίτης, επιχειρεί να απαντήσει με το ψηφοδέλτιό του ο νυν δήμαρχος, ο οποίος έχει ήδη στο πλευρό του και τον πρώην μπασκετμπολίστα της ερυθρόλευκης ομάδας Γιώργο Σιγάλα.

Μαζί του κατέρχονται επίσης η Ερρικα Ανδριανοπούλου, ανιψιά της γνωστής οικογένειας, που έχει γράψει ιστορία στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού, ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιά Γεωργία Χατζημανωλάκη καθώς και η υποψήφια με τους ΑΝΕΛ Κατίνα Αναγνώστου.

Επίθεση προς τον σημερινό δήμαρχο εξαπέλυσε πάντως σε συνέντευξή του ο κ. Μώραλης. «Πριν από πέντε ημέρες ο κ. Μιχαλολιάκος με αποκάλεσε υπάλληλο που πήρε εντολή από συμφέροντα να διεκδικήσει τον δήμο. Τι πρόβλημα έχει άραγε με τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού που είναι υπάλληλοι;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός (μιλώντας στον Alpha). Αναφερόμενος στην ερυθρόλευκη ομάδα ο κ. Μώραλης είπε εξάλλου πως «ο Ολυμπιακός για τους Ολυμπιακούς είναι το μεγαλύτερο λαϊκό μαζικό κίνημα. Για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού είναι το κατεστημένο».

Μιλώντας για το θέμα της ανεργίας εστίασε μάλιστα για άλλη μία φορά στο δίλημμα μεταξύ κομματικών υποψηφίων και εκείνων που προέρχονται από τις παραγωγικές δυνάμεις, στους οποίους τοποθετεί τον εαυτό του. «Δεν ευθύνεται το βαθιά κομματικό πολιτικό σύστημα το οποίο διοικεί τη χώρα και δυστυχώς τους δήμους;» είπε και πρόσθεσε: «Για να βρείτε εσείς δουλειά και να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να μπουν στη δημοτική Αρχή άνθρωποι που έχουν πετύχει στη ζωή τους στον ιδιωτικό τομέα και έχουν σημαντικά επιτεύγματα στον χώρο των επιχειρήσεων, στην αγορά, στον ανταγωνισμό, στη ναυτιλία».

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ. Τα νέα δεδομένα στην εκλογική μάχη του Πειραιά οδήγησαν τελικώς στην προσχώρηση του υποψηφίου που είχε ανακοινωθεί από τη ΔΗΜΑΡ, Ηλία Τζανετουλάκου, στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Θοδωρή Δρίτσα. Η εξέλιξη αυτή, που έγινε παρά τις ενστάσεις από τα κεντρικά της Αγίου Κωνσταντίνου, έχει προκαλέσει αναταραχή στους υποστηρικτές του κόμματος στο λιμάνι, μέρος των οποίων φέρεται να διαφωνεί με την απόσυρση της υποψηφιότητας.

«Η συστράτευση όλων των Πειραιωτών για να γυρίσει σελίδα ο δήμος και να ανακόψουμε την προσπάθεια των φθαρμένων καθεστώτων και επιχειρηματικών συμφερόντων να συνεχίσουν να ελέγχουν την πόλη μας, αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική» ανέφερε πάντως ο κ. Δρίτσας.