Η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δηλώνει στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Ανδρέας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι θα ήθελε ο νέος Πρόεδρος «να έχει τα χαρακτηριστικά του κ. Κουβέλη».

«Για να υπάρξει συμφωνία για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη γνώμη μου, απαιτείται ένα πρόσωπο που θα ενώνει και θα σηματοδοτεί κάτι διαφορετικό» δηλώνει ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ όταν ερωτάται εάν πρέπει να αποδεχτεί ο κ. Κουβέλης μία ενδεχόμενη πρόταση να είναι υποψήφιος απαντά:

«Τέτοιο θέμα, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει τεθεί. Αλλωστε, και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν τον αφορά. Επιπλέον, ο Φώτης Κουβέλης είναι μάχιμος πολιτικός, προσφάτως επανεκλεγμένος πρόεδρος του κόμματος και με πολύ υψηλό ποσοστό.

»Επιτρέψτε όμως να σας πω ότι θα ήθελα ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει τα χαρακτηριστικά του κ. Κουβέλη: κρυστάλλινη διαδρομή, ήθος, κοινωνικές ευαισθησίες, ευρύτερη αποδοχή. Επιπλέον πιστεύω ότι ήρθε η ώρα ο επόμενος Πρόεδρος να προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς».