«Νιώθω ότι εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας και τις πιθανότητες μας και για να κερδίσουμε χρειαζόταν κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω αν ήταν πνευματικό ή σωματικό, αλλά όταν κάνουμε 13 λάθη και δίνουμε 17 επιθετικά ριμπάουντ, ήταν πολύ δύσκολο να νικήσουμε αυτό το ματς. Θέλω όμως να πω ότι είμαι υπερήφανος για τα παιδιά και την προσπάθεια που έκαναν».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλυσε τα αίτια της ήττας-αποκλεισμού από το φάιναλ φορ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και απέδωσε τα εύσημα στους Μαδριλένους.

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στη Ρεάλ για την πρόκριση της στο φάιναλ φορ. Oπως ο Ολυμπιακός τα προηγούμενα δύο χρόνια απέδειξε πως ξέρει να κερδίζει, ξέρει και να χάνει. Μας μένει πως κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια με τη Ρεάλ. Αυτό που μας στοίχισε δεν ήταν κάτι λάθος που κάναμε σε αυτή τη σειρά, αλλά στο γεγονός ότι δεν είχαμε πλεονέκτημα έδρας» τόνισε ο έλληνας τεχνικός που δικαίως στάθηκε και στην ατυχία των τραυματισμών βασικών παικτών:

«Μας στοίχισε πολύ ο τραυματισμός τριών διεθνών Ελλήνων στο τοπ-16 και έτσι δεν καταφέραμε να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας όταν και κάναμε κάποιες συνεχόμενες ήττες. Ομως διαταράχθηκε πάρα πολύ και η χημεία μας μετά τους τραυματισμούς του Πρίντεζη, του Περπέρογλου και του Σπανούλη. Ακόμη και απόψε ο Στράτος δεν έπαιξε, ο Πρίντεζης μπορούσε 10-12 λεπτά και ο Σπανούλης έκανε συντήρηση από τον δικό του τραυματισμό. Επαναλαμβάνω πως μας μένει η πίκρα που δεν πήγαμε στο φάιναλ φορ».

«Δεν υπάρχουν φαβορί»

Οσο για το ποια ομάδα βλέπει ως πιθανότερη να διαδεχτεί τον Ολυμπιακό στο θρόνο της Ευρώπης ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε:

«Πέρυσι και πρόπερσι ο Ολυμπιακός απέδειξε πως δεν υπάρχουν φαβορί στο φάιναλ φορ. Εχει σχέση με το τακτικό και το ψυχολογικό πλάνο που έχει κάθε ομάδα, έχει σχέση με το μομέντουμ, τους τραυματισμούς και πολλές φορές δεν παίζει ρόλο ποια ομάδα έχει μεγαλύτερο ταλέντο. Στην Ευρωλίγκα υπάρχει αξιοκρατία, αφού στο φάιναλ φορ πηγαίνουν πάντα οι καλύτερες ομάδες και το κατακτά η πιο έτοιμη. Και οι τέσσερις ομάδες που θα είναι στο Μιλάνο το αξίζουν 100%».

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν έκρυψε την πίκρα του: «Παλέψαμε, κάναμε το 2-2 αλλά τελικά δεν μπορέσαμε να πετύχουμε την ολική ανατροπή. Αμα φτάνεις τόσο κοντά και χάνεις όσο και να το παλέψεις δεν γίνεται να μην είσαι στεναχωρημένος. Χάσαμε ριμπάουντ μας έλειψε η ενέργεια και η Ρεάλ νίκησε δίκαια το ματς.

Από αύριο τα κεφάλια μέσα. Η ομάδα θα είναι ενωμένη σαν οικογένεια και θα παλέψει για το πρωτάθλημα» είπε ο διεθνής γκάρντ.

Λάσο: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό

Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης Πάμπλο Λάσο, που δεν ήθελε με τίποτε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε ένα μονό παιχνίδι στην ουδέτερη έδρα του Μιλάνου, παραδέχτηκε: «Ημασταν καλύτεροι στη σειρά και δίκαια προκριθήκαμε, αλλά και ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι άξιζε να είναι δύο χρονιές πρωταθλητής Ευρώπης. Επαιξε σαν πρωταθλητής μέχρι το τέλος και του αξίζουν συγχαρητήρια».