Ευρεία σύσκεψη με φόντο τον τελικό Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το Σάββατο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Υπουργείο Πολιτισμού μετά από σχετική πρόσκληση του Υφυπουργού Αθλητισμού. Συγκεκριμένα ο κ. Γιάννης Ανδριανός κάλεσε στο γραφείο του τους προέδρους του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, όπου παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, έγινε σύσκεψη με θέμα τον τελικό του Σαββάτου.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν οι πρόεδροι των δύο ομάδων, Γιάννης Αλαφούζος και Ζήσης Βρύζας, ενώ κλήθηκαν και ο αθλητικός εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Παυσανίας Παπανικολάου, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου και εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. «Είμαστε αντίπαλοι μόνο στο γήπεδο και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε», τόνισαν οι δύο πρόεδροι.

Η πιο σημαντική είδηση είναι πως έγινε δεκτό το αίτημα που κατέθεσαν από κοινού οι δύο ομάδες για περισσότερα εισιτήρια. Έτσι οι «νεκρές» ζώνες θα είναι μικρότερες και οι δύο φιναλίστ θα πάρουν επιπλέον από 420 εισιτήρια, πέρα δηλαδή από τα 21.300 που τους είχαν δοθεί.

Στο ραντεβού αυτό αναπτύχθηκε από την αστυνομία το σχέδιο ασφαλείας του ματς και έγινε σαφές πως θα υπάρχουν ανά νομό δυνάμεις ασφαλείας και ΜΑΤ, προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό κατά την κάθοδο των οπαδών στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, δεν θα γίνει προσυγκέντρωση των οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά» στο σύνδεσμο της Αθήνας (θα υπάρξουν εκεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το βράδυ της Παρασκευής), κάτι που αποδέχτηκε ο Ζήσης Βρύζας που θα αναλάβει επαφές με τους οργανωμένους.

Συνάντηση με τη «Θύρα 13» θα έχει και ο Γιάννης Αλαφούζος για να ζητήσει να μη γίνει το παραμικρό. Σε ό,τι αφορά τους φίλους των δύο ομάδων από την επαρχία, αυτοί του ΠΑΟΚ θα συγκεντρωθούν στις Αφίδνες, ενώ του Παναθηναϊκού στην Ελευσίνα.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, έγιναν δηλώσεις από τον Ζήση Βρύζα και τον Γιάννη Αλαφούζο, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο σαββατιάτικο ματς και τη σημασία του.

«Η ανησυχία είναι σε θεμιτά πλαίσια. Είναι ο τελικός του Κυπέλλου και είναι μια γιορτή», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι όλοι οι φορείς έχουμε την υπευθυνότητα να χαρούμε αυτό το παιχνίδι, αλλά και οργανωτικά να γίνει έτσι όπως πρέπει, γιατί οι δυσκολίες είναι κυρίως στη μετακίνηση του κόσμου από τη Θεσσαλονίκη. Νομίζω ότι όλα θα είναι έτσι όπως πρέπει».

Ερωτηθείς για τον Γιάννη Αλαφούζο και την κοινή τους παρουσία, ξεκαθάρισε πως «Εμείς έχουμε μια μάχη μέσα στο γήπεδο. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα έξω από αυτό. Να κερδίσει η καλύτερη ομάδα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, δήλωσε: «Ο κύριος Βρύζας με καλύπτει απόλυτα με όσα είπε. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον ΠΑΟΚ. Και οι δύο ομάδες θέλουν να κερδίσουν και είναι λογικό. Οι σχέσεις μας είναι γενικά καλές. Από εκεί και πέρα ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Για τα παραπάνω εισιτήρια που ζητούσαν οι δύο ομάδες, ο κ. Αλαφούζος δήλωσε: «Νομίζω θα τακτοποιηθεί αυτό το ζήτημα, αν και πάλι είναι λίγα. Δεν φτάνουν ούτε για τον κόσμο μας ούτε για τον κόσμο του ΠΑΟΚ».