Η πρώην σύζυγος του Ντομινίκ Στρος-Καν, Αν Σενκλέρ, μίλησε για πρώτη φορά στην τηλεόραση για την υπόθεση του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης, σε μια συνέντευξή που θα μεταδοθεί το βράδυ της Τρίτης στην οποία διαβεβαιώνει πως δεν γνώριζε τίποτε για τις σεξουαλικές περιπέτειες που αποδίδονται στον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η δημοσιογράφος, η οποία σήμερα είναι διευθύντρια της γαλλικής έκδοσης του ιστότοπου Huffington Post, επέλεξε να απαντήσει στις ερωτήσεις ενός δημοσιογράφου του καναλιού France 2 στο τέλος ενός ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο στην ίδια και φέρει τον τίτλο «Αν Σενκλέρ, το τίμημα της ελευθερίας». Αποσπάσματά του μεταδόθηκαν ήδη από γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Ακούστε, είτε με πιστεύετε είτε όχι, δεν ήξερα (σ.σ. για τις σεξουαλικές περιπέτειες του Στρος-Καν). Οταν παντρεύτηκα τον Ντομινίκ ήξερα πως ήταν ένας γόης, πως ήταν ένας πλεϊμπόι», σημειώνει και παραδέχεται ότι γνώριζε για τις «φήμες».

«Ομως οι φήμες, γίνονται για να καταστρέψουν, γίνονται για να σκοτώσουν, γίνονται για να καταποντίσουν, συνεπώς τις αγνόησα», εξηγεί η δημοσιογράφος που υπήρξε σύζυγος του Ντομινίκ Στρος-Καν από το 1991 ως το 2013.

«Και έπειτα είχα αμφιβολίες. Ναι, αμφιβολίες για το ζευγάρι», παραδέχεται. «Τον ρωτούσα συχνά, μερικές φορές, αν τα πράγματα είχαν έτσι ή όχι. Και ήξερε να διαψεύδει. Και να με καθησυχάζει».

Η Αν Σενκλέρ έδωσε τη συνέντευξη σχεδόν ακριβώς τρία χρόνια μετά το σκάνδαλο που έριξε τον Ντομινίκ Στρος-Καν, τότε φαβορί για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Ο DSK είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση εναντίον μιας καμαριέρας από τη Γουινέα, της Ναφισατού Ντιαλό, μέσα στη σουίτα του στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

Σε ένα άλλο απόσπασμα της συνέντευξης που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο Francetvinfo.fr, η δημοσιογράφος δηλώνει σχετικά με την κατηγορία για βιασμό που είχε διατυπωθεί από την Ναφισατού Ντιάλο: «Δεν την πίστεψα, δεν την πιστεύω και ξέρω πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο».

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε παραιτηθεί στις 18 Μαΐου 2011, τέσσερις ημέρες μετά τις κατηγορίες της Ναφισατού Ντιαλό και τη θεαματική σύλληψή του στη Νέα Υόρκη.

Η Αν Σενκλέρ είχε υπερασπισθεί το σύζυγό της και είχε μείνει στο πλευρό του σε όλη τη διάρκεια αυτής της υπόθεσης, η οποία έκλεισε οριστικά στο τέλος του 2012 με μια εμπιστευτική οικονομική συμφωνία ανάμεσα στο σοσιαλιστή πρώην υπουργό και την εργαζόμενη του Sofitel.

«Κατά καιρούς, λέω στον εαυτό μου: “Συνέβη άραγε αληθινά αυτή η ιστορία; Την έζησα αληθινά ή μήπως ήταν ένας εφιάλτης;” (…). Ολα ήταν βίαια, περιλαμβανομένων των αντιδράσεων του Τύπου», λέει η Αν Σενκλέρ σε ένα άλλο απόσπασμα.

Η 65χρονη δημοσιογράφος είχε ήδη δώσει γραπτές συνεντεύξεις για το σκάνδαλο, αλλά αρνούνταν να απαντήσει απευθείας σε ερωτήσεις για τις σεξουαλικές απερισκεψίες του DSK, από τον οποίο χώρισε την άνοιξη του 2012.