Οι τελευταίες εμφανίσεις του Λιονέλ Μέσι έχουν προκαλέσει πληθώρα συζητήσεων, όχι ασφαλώς σχετικών με την αμφισβητήσιμη επάρκεια του Αργεντινού, αλλά με τη διάθεση και την επιθυμία του να προσφέρει στον βαθμό που πραγματικά μπορεί. Ακούστηκαν και γράφτηκαν διάφορα, ειδικά μετά τον αποκλεισμό που επεφύλασσε στην Μπαρτσελόνα η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία έθεσε τους Μπλαουγκράνα εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μέσι βρήκε ξανά δίχτυα ύστερα από τρία ματς (και επτά συνολικά που δεν είχε σκοράρει με άλλον τρόπο εκτός από πέναλτι) και το έκανε σε σημείο που έφερε τούμπα το ματς απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η καταλανική ομάδα επικράτησε με 2-1 και περισσότερο από όλους το χάρηκε ο συμπατριώτης του, σουπερστάρ της Μπάρτσα και προπονητής της ομάδας Τάτα Μαρτίνο, ο οποίος τρόπον τινά ξεσπάθωσε για την κριτική που δέχεται ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο: «Πολλά περίεργα έχουν ειπωθεί και έχουν φτάσει στα αφτιά μας για τον Μέσι. Με αυτό το γκολ έδωσε απαντήσεις σε όσους για έναν παράξενο λόγο πιστεύουν ότι είναι αδιάφορος» σχολίασε ο πρώην τεχνικός της Νιούελς Ολντ Μπόις, ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα αποτελέσει παρελθόν στον καταλανικό πάγκο.

Εν τω μεταξύ η Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να αναζητεί τρόπους για τη μεταγραφική ενίσχυσή της, κόντρα στην απαγόρευση που της έχει επιβάλει η FIFA ώς τον Ιούνιο του 2015. Μάλιστα λέγεται ότι έχει ήδη έρθει σε προφορική συμφωνία με την Τσέλσι για την εξαγορά του βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού Νταβίντ Λουίζ και ψάχνει τρόπο για να ακυρώσει το εμπάργκο που της επιβλήθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να προελαύνει προς την κατάκτηση του τίτλου: Ατλέτικο – Ελτσε 2-0, Οσασούνα – Βαλένθια 1-1, Λεβάντε – Χετάφε 0-0, Σοσιεδάδ – Εσπανιόλ 2-1, Αλμερία – Θέλτα 2-4, Ράγιο Βαγεκάνο – Μπέτις 2-1, Σεβίλλη – Γρανάδα 4-0, Μπαρτσελόνα – Μπιλμπάο 2-1.

Η βαθμολογία: Ατλέτικο 85, Μπαρτσελόνα 81, Ρεάλ 79 (ένα ματς λιγότερο).