Για επιλεκτικό ενδιαφέρον ορισμένων ΜΜΕ για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, με αφορμή την απόσυρση της υποψηφιότητα της ρομά μουσουλμάνας Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «επιλέγει να καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά του για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με γνώμονα την ανάδειξη των συμμαχιών που έχει χτίσει όλη την προηγούμενη περίοδο, στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων, με βάση την κοινή συμπόρευση σε ένα πρόγραμμα στήριξης της ανάπτυξης και υπεράσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων».

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει αρνητικά τη στάση ΜΜΕ γιατί δεν δείχνουν το ίδιο «ενδιαφέρον» για επικρίσεις που έχει δεχθεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Όπως αναφέρεται, η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει με ένα ιδιαίτερο «ενδιαφέρον» για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εκ μέρους ΜΜΕ συγκεκριμένης κατεύθυνσης. Δηλαδή, προσθέτει, «προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι δεν χρήζει αντίστοιχης προσοχής το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ούτε υπάρχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για τις πρωτοφανείς συγκρούσεις μεταξύ των κεντρικών στελεχών του κυβερνητικού κόμματος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται δηλώσεις στελεχών της ΝΔ που άσκησαν κριτική στο ψηφοδέλτιο του κόμματός τους επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι αυτό “{υποτιμά τους ψηφοφόρους”, ενώ ο κ. Αντώναρος με τη σειρά του κάλεσε να “μαυριστούν” από τους ψηφοφόρους οι υποψήφιοι “δήθεν τηλεαστέρες”, οι “μαϊντανοί”, “αλεξιπτωτιστές και άλλα φρούτα”». Απαντώντας στους επικριτές του πρωθυπουργού, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «το φιλοσαμαρικό ‘antinews’ τους κατηγορεί ως “πέμπτη φάλαγγα” και ως “μασκαράδες”».

Επίσης, αναφέρει και την πρόσφατη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει συγχωρέσει τον κ. Σαμαρά για την πτώση της κυβέρνησής του το 1993.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει, τέλος, ότι «σε αντίθεση με μια εικόνα εσωκομματικών ‘φατριών’, όπου η καθεμία παλεύει για την εξουσία στο εσωτερικό του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει την πολιτική σημασία των επερχόμενων εκλογών για τις ζωές των πολιτών και την πορεία της Ευρώπης».