Την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου κατά της υποψηφιότητας του Γιάννη Μώραλη, διατύπωσε εμμέσως πλην σαφώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας την Τρίτη, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και για μια κάποια συνεργασία με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο απέναντι σε αυτήν την «υποψηφιότητα «νέου τύπου»» όπως την χαρακτήρισε.

«Είναι προφανές ότι η υποψηφιότητα Μώραλη αποτελεί μια υποψηφιότητα «νέου τύπου»» δήλωσε Θοδωρής Δρίτσας και συνέχισε: «Εννοώ επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα που διαφεντεύουν την πόλη και τον τόπο μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι καινούργια δύναμη ο κ. Μώραλης».

«Οι επιχειρηματίες έχουν τον δικό τους ρόλο, το ίδιο και η Εκκλησία και η πολιτική εκπροσώπηση είναι μια διαφορετική διαδικασία, απαραίτητη για να λειτουργήσει η δημοκρατία. Οταν (κατεβαίνουν ως υποψήφιες) οι επιχειρηματικές δυνάμεις που μέχρι σήμερα εκπροσωπούνταν από τα παραδοσιακά κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυτό πρέπει να μας προβληματίσει».

Ερωτηθείς αν ο Γιάννης Μώραλης αποτελεί μια επιχειρηματική επιλογή, ο Θοδωρής Δρίτσας απάντησε: «Δεν είναι; Δεν είναι προσωπική του επιλογή και η πρωτοβουλία είναι γνωστή. Δεν μιλώ μόνο για πρόσωπα. Δεν είναι καν μια σχέση του με τον Πειραιά, που έτσι ή αλλιώς είναι πολύ ελλιπής, διότι δεν είναι Πειραιώτης και δεν έχει συμμετάσχει στα προβλήματα της πόλης παρά μόνο ως στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός» είπε.

«Μπορώ να σας βεβαιώσω και χωρίς καμία έπαρση ότι η συσπείρωση αυτή τη στιγμή της δικής μας παράταξης και υποψηφιότητας βρίσκεται πολύ μπροστά σε σχέση με αυτό που χρειάζεται ο Πειραιάς. Διεκδικούμε τον Δήμο με πολύ μεγάλη αξιοπιστία και τα νέα δεδομένα διαμορφώνουν πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα, μεταξύ των οποίων το κίνητρο να μην περάσει ο δήμος σε χέρια δυνάμεων που δεν ανήκουν στο κατεστημένο της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Αυτό κρατήστε το, παρακαλώ, διότι έχουμε να κάνουμε με μια πόλη με τεράστιες προοπτικές, δυναμική και ομορφιά, που όμως έχει μείνει πολύ πίσω, σε εγκατάλειψη. Ακόμη και αυτή στιγμή, ο Πειραιάς μπορεί να γίνει η ναυαρχίδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας» σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο και την παράταξή του, ο Θοδωρής Δρίτσας άφησε εμμέσως πλην σαφώς ένα ανοιχτό παράθυρο λέγοντας πως η υποψηφιότητα Μώραλη «αλλάζει τα δεδομένα».

Ερωτηθείς για ένα σενάριο συνεργασίας με τον νυν δήμαρχο Πειραιά ενδεχομένως στον β’ γύρο ο Θοδωρής Δρίτσας απάντησε συγκεκριμένα: «Δεν μπορείτε να το πείτε αυτό… Εχουμε ένα μέτωπο με τον κ. Μιχαλολιάκο ως δήμαρχο, κριτικό, πάρα πολύ σοβαρό, με δυναμικές παρεμβάσεις και πολλές φορές έχει συμπεριφερθεί ως κομματάρχης στον Πειραιά ενώ ήταν δήμαρχος, διότι έχει εκπροσωπήσει τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά και λειτουργεί περισσότερο με βάση τις προσωπικές του επιδιώξεις και όχι ως δήμαρχος του Πειραιά. Ως εκ τούτου, μέχρι τώρα, είχαμε και έχουμε αυτό το μέτωπο, αλλά η νέα υποψηφιότητα (Μώραλη) αλλάζει τα δεδομένα, διότι δεν υπακούει στους κανόνες της δημοκρατικής εκπροσώπησης, αλλά της λειτουργίας και επιβολής οργανωμένων συμφερόντων στο δημόσιο βίο. Εκεί, τα πράγματα αλλάζουν και πρέπει να προβληματιστούμε όλοι πάρα πολύ».