Από σήμερα τίθεται σε λειτουργία το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού για 73 πρώην μονάδες ΕΟΠΥΥ. Οι πολίτες θα μπορούν να καλούν για να κλείνουν ραντεβού με τους γιατρούς του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στα πενταψήφια τηλεφωνικά νούμερα 14554, 14784, 14884 και 14900.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, οι  γραμμές θα λειτουργούν από τις επτά το πρωί έως τις επτά το απόγευμα εξυπηρετώντας τόσο τους ασφαλισμένους όσο και τους ανασφάλιστους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη στις πρώην μονάδες ΕΟΠΥΥ είναι δωρεάν, δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο και για τα κέντρα υγείας, τα οποία εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ χωρίς την κατάργηση του εξετάστρου των 5 ευρώ. Τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει και η διαδικασία για την εφαρμογή ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν διαδικτυακά τη λίστα γιατρών και ειδικοτήτων. Ωστόσο πρέπει να προηγηθεί σχετικός διαγωνισμός για την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει το έργο. Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε χτες, στο Mega, ότι το τηλεφωνικό κέντρο διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες καθώς οι σχετικές συμβάσεις των ιδιωτών με τον ΕΟΠΥΥ λήγουν το 2016. Και πρόσθεσε ότι οι μοναδικοί δικαιούχοι για να κλείνουν δωρεάν ραντεβού (χωρίς χρέωση στο τηλέφωνο) είναι όσοι πολίτες λαμβάνουν ΕΚΑΣ.