Ο πάπας Φραγκίσκος θέλησε να δώσει για μια ακόμη φορά ουσιαστική σημασία στη λέξη αλληλεγγύη.

Οπως αναφέρουν ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, διαμέσου του αρμόδιου υψηλόβαθμού κληρικού του Βατικανού για τις αγαθοεργίες, Κόνραντ Κραγιέβσκι, έστειλε 200 δέματα με τρόφιμα σε άπορες οικογένειες – Ιταλών και αλλοδαπών – οι οποίες σιτίζονται και θεραπεύονται από το Κέντρο Αλληλέγγυας Ιατρικής στη συνοικία Τορ Μπέλα Μόνακα της Ρώμης.

Τα δέματα περιείχαν, μεταξύ των άλλων, φρούτα, μακαρόνια, σοκολατένια αβγά και το ιταλικό παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό «Κολόμπα».

«Θέλουμε να εκφράσουμε στον ποντίφικα όλη μας την ευγνωμοσύνη. Εκλαμβάνουμε την πράξη αυτή ως μια ειδική ευχή, για όλους όσους προσπαθούν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που υποφέρουν» δήλωσαν στους δημοσιογράφους οι υπεύθυνοι του Kέντρου Aλληλέγγυας Iατρικής.

Πρόσφατα, η Λουτσία Ερκολι, επικεφαλής του συνδέσμου που διαχειρίζεται το κέντρο αυτό, είχε απευθύνει ανοικτή επιστολή προς τον αργεντινό ποντίφικα ζητώντας του «να επισκεφθεί τους ανθρώπους που ζητούν καθημερινά βοήθεια από τους εθελοντές με τους οποίους εργάζεται, για να τους δωρίσει, με το χάδι του, καινούργια ελπίδα».