Βελτιώμενος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Κυριακή του Πάσχα, ωστόσο σε κάποιες άλλες φαίνεται πως ο ήλιος θα παίζει κρυφτό με τα σύννεφα, χωρίς να αποκλείονται και σποραδικές βροχές, ειδικά στα ορεινά.

Η βελτίωση θα αρχίσει από τα βόρεια και θα επεκταθεί σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα. Αραιές θα είναι οι νεφώσεις, οι οποίες κατά τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Στις παραπάνω περιοχές ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι όποιοι στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς τοπικά στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα παρατηρηθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο στα δυτικά και τα νότια.