Οσοι οπαδοί του Παναθηναϊκού πιστεύουν στις παραδόσεις μπορούν να είναι αισιόδοξοι σε βαθμό σιγουριάς ότι οι Πράσινοι αύριο στη Universal Sport Hall της Μόσχας (19.15, ΔΤ) θα πετύχουν αυτό που μέσα από τα χέρια τους ξέφυγε χθες στον πρώτο προημιτελικό με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ. Το 2011 στη Βαρκελώνη ο ΠΑΟ έχασε δύσκολα και άδικα στο πρώτο ματς (82-83) και πέτυχε το break στο δεύτερο (75-71). Πέρυσι ξανά στη Βαρκελώνη έχασε στην παράταση (64-64 και 70-72) όπως χθες, αλλά πήρε το «διπλό» στον δεύτερο αγώνα (66-65), ενώ και το 2012 έχοντας πλεονέκτημα έδρας με τη Μακάμπι συνέβη κάτι αντίστοιχο στο Τελ Αβίβ. Εχασε στο τρίποντο (65-62) τον πρώτο αγώνα στο Ισραήλ και τρίτο της σειράς αλλά νίκησε με 78-69 στο δεύτερο ματς στη Nokia Arena. Για να τα καταφέρει αύριο στη Μόσχα, όπου και πάλι ο Μεσίνα δεν θα έχει τον βασικό δημιουργό του, Μίλος Τεόντοσιτς, ο Παναθηναϊκός πρέπει να εφαρμόσει με την ίδια αποτελεσματικότητα το αμυντικό του πλάνο, να εγκλωβίσει την ΤΣΣΚΑ, να «πειράξει» το μυαλό των γηπεδούχων αλλά να ανεβάσει επίπεδο στην επίθεσή του.

Χθες ο Μπράμος του 43,6% από τα 6,75 στο Τοπ 16 (με 24/55 τρ.) είχε 0/4 τρίποντα και 0/1 δίποντα, ο Ούκιτς δεν πρόσφερε βοήθεια και τέλος ο πολύτιμος Τζέιμς Γκιστ δεν επιχείρησε καν να σουτάρει από τη γραμμή των τριών πόντων, όπως και ο σουτέρ των Πράσινων Ραμέλ Κέρι (51,6% στο Tοπ 16 με 16/31). Ολα αυτά, μαζί με τις επιλογές του Παναθηναϊκού, πρέπει να βελτιωθούν και να αυξηθούν, ώστε το Μεγάλο Σάββατο να επιστρέψει στην Αθήνα με ένα ροζ φύλλο αγώνα στις βαλίτσες του.

Για τις επιλογές, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν οι επιθέσεις που εκδήλωσε ο Παναθηναϊκός στο τέλος της κανονικής διάρκειας του ματς αλλά και της παράτασης. Με ολόκληρη επίθεση στο 40λεπτο ο Διαμαντίδης έμεινε να ντριμπλάρει χωρίς ουσία για 22” και όταν πάσαρε στον Μπράμο εκείνος έκανε ένα κάκιστο σουτ (72-72), ενώ στην παράταση ο αρχηγός του ΠΑΟ έκανε το 8ο άστοχο τρίποντο (2/10) χάνοντας την ευκαιρία να στείλει τον προημιτελικό σε δεύτερη παράταση (77-74). Ισως γι’ αυτό ο Μεσίνα επέλεξε «καθαρή» άμυνα αντί να στείλει τον Παναθηναϊκό στις βολές.