Το μεγαλύτερο μέρος στο χθεσινό μίτινγκ του προπονητικού τιμ του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη αναλώθηκε στο τι πρέπει να αλλάξουν οι πρωταθλητές Ευρώπης για να μπορέσουν να φανούν πιο ανταγωνιστικοί απόψε απέναντι στους επίδοξους διαδόχους τους.

Ρέαλ- Ολυμπιακός πράξη δεύτερη απόψε (20.00, Novasports 2) στο Παλάτι των Σπορ της Μαδρίτης χωρίς τον Περπέρογλου (φωτογραφία) για την ελληνική ομάδα. Ο Στράτος είχε ανεβάσει και χθες πυρετό (έπαιξε άλλωστε εμπύρετος και στο πρώτο παιχνίδι), ήταν φανερά εξαντλημένος και ο κόουτς δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του.

Τόσο ο Μπαρτζώκας όσο και ο Σπανούλης μίλησαν στον Ματ Λοτζέσκι (ο οποίος ήταν σκιά του εαυτού του προχθές) και προσπαθούσαν να του ανεβάσουν το ηθικό.

«Δείξαμε σχετικά ανέτοιμοι για παιχνίδι με τέτοια σημασία. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι πνευματικά σε άμυνα και επίθεση. Να κάνουμε τα φάουλ που μας αναλογούν και όχι αυτά που θέλουν αυτοί να πάρουν και κυρίως να βάλουμε περισσότερους παίκτες στην εξίσωση του παιχνιδιού. Για να κερδίσεις σε αυτό το γήπεδο απαιτείται κάτι παραπάνω από αυτό που δείξαμε στο πρώτο παιχνίδι» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, που ζήτησε επίσης από τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι 100% στην επίθεση, δεδομένου ότι τα λάθη εκεί πληρώνονται διπλά από μια ομάδα τόσο γρήγορη όσο η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ενα άλλο σημείο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι το μαρκάρισμα, τόσο του Φερνάντεζ, όσο και του Μίροτιτς, που είχαν κάνει μεγάλη ζημιά στο πρώτο παιχνίδι. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει ούτε ο Λο, ούτε ο Αντιτς, που έκαναν πέρυσι στον τελικό μεγάλη δουλειά, αλλά υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά, αρκεί το μυαλό να είναι στο γήπεδο.