Λαμπρά, λαμπρότατα, Λάμπρο μου! Μια λάμψη όλα! Η απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας. Εγώ λέω να πασαλειφτούμε και με αβγό πριν μπούμε στον φούρνο, να γυαλίζουμε σαν τα τσουρέκια. Και έτσι, γυαλιστεροί γυαλιστεροί, να προσποιούμαστε πως είμαστε καλά, περνάμε μια χαρά, άντε μωρέ πάλι και Χριστός Ανέστη! Γιατί εγώ, Λαμπρούκο μου, αλλιώς το θυμάμαι το Πάσχα. Τι να λέμε τώρα… Και μια τελευταία χαρά που μου είχε απομείνει, να βλέπω στα στρατόπεδα τους πολιτικούς με τους φαντάρους μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, μου την κόψανε κι αυτή! Κόψανε και τον Σαντικάι από το «The Voice», να τον ακούω και να μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα, πώς να αναστήσω ο άνθρωπος με έναν ξερό Πέτρο Γαϊτάνο; Που και αυτός δεν ήταν όπως παλιά. Πάνε οι γαλάζιες σκιές στα μάτια, πάει και η χαίτη α λα Φάρα Φόσετ. Τώρα ο τραγουδιστής του όρθρου είναι σαν την Τζένη Μπότση όταν βγαίνει από τη θάλασσα. Γουέτ λουκ, λίγη μάσκαρα και σκέτο λιπ γκλος! Ετσι εμφανίστηκε ο Γαϊτάνος στο πρωινό του Mega. Τον κάλεσε μεγαλοβδομαδιάτικα ο Κωστόπουλος μπας και ανανήψει και πάρει πίσω τις δηλώσεις του υπέρ Χρυσής Αυγής. Απτόητος αυτός! Αδίκως τους κατηγορούν, επέμενε, και γουστάρει που τα λένε έξω από τα δόντια και έχουν κι αυτοί τα καλά τους –τι γράφω ο άνθρωπος μέρα νηστείας και προσευχής! Αλλά, για να τα λέμε όλα, ποτέ δεν είπε ο μεγαλοχριστιανός ότι θα σπάσει το κεφάλι του μαύρου που πουλάει CD. Το ξεκαθάρισε! Το CD θα σπάσει στο κεφάλι του μαύρου!.. Ετσι πες μου, να ησυχάσω!

Και από τη γη που άνοιξε περνώ στον κάτω κόσμο

Που δεν θα ησυχάσω, γιατί εδώ αβγό με αβγό τσουγκράς και το ρισκάρεις. Πού να ξέρεις τι γίνεται στο «κεφάλι – CD»; Δεν θα ασχοληθώ όμως παραπάνω με τον Γαϊτάνο. Θα ασχοληθώ με τον ηθοποιό και παρουσιαστή Σπύρο Παπαδόπουλο! Τον καημένο τον θεατράνθρωπο! Ζει μεγάλο δράμα! Οπως δήλωσε, η επιτυχία του(!) στην τηλεόραση του έχει κάνει πολύ κακό στο θέατρο. Διότι επειδή ο κόσμος τον έχει κάθε εβδομάδα στο σπίτι του, στο θέατρο θα πάει να δει κάποιον άλλον που δεν τον ξέρει. Γιατί, δεν ξέρω αν τα μάθατε, αλλά στο θέατρο πάμε για να κάνουμε γνωριμίες. Τέλος πάντων, αφού του μπάζει νερά το θεατρικό μετερίζι, γιατί δεν τη σταματά την τηλεόραση; Οπως είπε, ούτως ή άλλως, την εκπομπή του δεν την έχει δει ποτέ! … Τι έκανε λέει; Δεν την έχει δει ποτέ; Εμ, έτσι εξηγούνται όλα!

Ανοιξε γκάζι με το μυαλό σου βάλε ταχύτητα με την καρδιά

Αλλά έτσι που το βλέπω το πράγμα, Λάμπρο μου, φέτος δεν θα πασχάσω. Λέω τη Μεγάλη Παρασκευή να την τραβήξω μέχρι Δεκαπενταύγουστο. Θλίψη, παλικάρι μου, θλίψη! Ετσι όπως απλώνεται μπροστά μου το τοπίο της ελληνικής σόουμπιζ… ο ουρανός πέφτει βαρύς πάνω από τη ζωή μου! Διαβάζω για την επιστροφή του Σάκη Ρουβά, αναρωτιέμαι από πού κι απάντηση δεν παίρνω, και τον βλέπω να φωτογραφίζεται πάλι υποσχετικά ημίγυμνος, 42 χρονών άνθρωπος, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που η ξελογιάστρα νιότη και το άγχος της επιτυχίας τού έδιναν άλλοθι για τέτοια μασκαραλίκια. Πάλι να ρουφιέται, πάλι να μας απειλεί ότι θα βγάλει το παντελόνι του με τις ρουβίτσες σε προεμμηνόπαυση. …Μέχρι και 10 χρόνια πριν αυτή η παρακμιακή αισθητική μπορεί και ήταν και γοητευτική. Τώρα είναι σκέτη παρακμή!