Παράθυρο στον κόσμο, σε νέους ανθρώπους που θέλουν να δουν το μέλλον τους με αισιοδοξία και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό τους, κάνοντας την ιδέα τους πραγματική επιχείρηση, ανοίγει η CosmOTE.

Σε μια εποχή που η προώθηση των νέων – καινοτόμων ιδεών και η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη της χώρας, η CosmOTE ανέλαβε να βοηθήσει ομάδες νέων παιδιών να παρουσιάσουν τις πρωτοποριακές προτάσεις τους στο επενδυτικό κοινό και να έρθουν αντιμέτωπες με μια σημαντική προοπτική: την πιθανότητα να εξασφαλίσουν την απαραίτητη οικονομική στήριξη και να δουν τις ιδέες τους να μετατρέπονται σε πραγματικές επιχειρήσεις!

Πρόκειται για συνολικά 10 ομάδες νέων οι οποίες μέσω του προγράμματος CosmOTE StartUp πριν από λίγες ημέρες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε ολοήμερο «Investors Day» το επιχειρηματικό τους πλάνο σε ελληνικές επενδυτικές εταιρείες, ιδιώτες επενδυτές και σε επενδυτικά σχήματα από το εξωτερικό.

Το CosmOTE StartUpείναι μια πρωτοβουλία της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), τον φορέα επιχειρηματικότητας found.ation και την OTEAcademy λέει ο διευθυντής Marketing,Επικοινωνίας καιE-Businessτης CosmOTE Σπύρος Λούρος.

Στο πρόσφατο «Investors Day» της CosmOTE, το επενδυτικό κοινό εκπροσωπήθηκε από τουςT-Venture, hub:raum,ElevenCapital, LaunchHub, Bethnal GreenVentures, PJ Tech Catalyst Fund, OpenFund, Odyssey Venture Partners, IQbility, Attica Ventures, Seed Innovative και Δημήτρη Βρανόπουλο. Οι επενδυτές, λέει ο κ. Λούρος, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις 10 προτάσεις που ξεκίνησαν από μια ξεχωριστή ιδέα και στο πλαίσιο του τρίμηνου προγράμματος CosmOTE StartUp εξελίχθηκαν σε υλοποιήσιμα business plans.

Akseems

Επαγγελματικά αξεσουάρ

Η ομάδα Akseems σχεδιάζει προσωπικά και επαγγελματικά αξεσουάρ τα οποία προσφέρουν έξυπνες λύσεις. Η καινοτομία των αξεσουάρ έγκειται στο εργονομικό, minimal design του Ανδρέα Βαρώτσου – σχεδιαστή της ολυμπιακής δάδας των Ολυμπιακών Αγώνων Athens 2004 – και στη λειτουργικότητά τους, αφού είναι μελετημένα έτσι ώστε να προσαρμόζονται στις προσωπικές και στις επαγγελματικές επιθυμίες του καθενός. Το πρώτο προϊόν, με την ονομασία Rortable Basic Station, μία διαφορετική θήκη για iPad. Το σημαντικότερο είναι ότι διαθέτει τον πιο προηγμένο μηχανισμό στήριξης iPad που υπάρχει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως (διεθνής πατέντα). Μέσω του μηχανισμού, η θήκη υποστηρίζει οποιαδήποτε κλίση και θέση για το iPad με μία κίνηση, μπορεί να στηρίξει το iPad ακόμη και στον αέρα.

BELD

Φορητή διαγνωστική συσκευή

Οι BELD παρουσίασαν μία πρωτότυπη φορητή διαγνωστική συσκευή η οποία χρησιμοποιείται για άμεση και αξιόπιστη ανίχνευση ουσιών. Η ανίχνευση γίνεται μέσω των βιοαισθητήρων BERA που αποτελούν μία αμιγώς ελληνική καινοτομία, προστατευμένη με διεθνείς πατέντες, που έχει αναπτυχθεί στο εργαστήριο του Σπύρου Κίντζιου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με εξαιρετικές ιδιότητες, όπως είναι η υψηλή ευαισθησία και επιλεκτικότητα, το χαμηλό κόστος, το σχετικά συμπαγές μέγεθος και η φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία, οι συγκεκριμένοι βιοαισθητήρες αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ανίχνευση χημικών και βιολογικών μορίων, για τον έλεγχο τροφίμων, την ιατρική διαγνωστική και τον περιβαλλοντικό έλεγχο.

Susurrus (πρώην Domimo Style):

Διαδικτυακή πλατφόρμα μόδας

Το Susurrus (http://www.susurrus.io/) είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδέει brands με fashion bloggers σε όλο τον κόσμο. Στο Susurrus τα brands έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν μέσα από διάφορα κριτήρια (στυλ, χώρα, φύλο, επιρροή ανά social media κ.λπ.) τους κατάλληλους fashion bloggers για να υλοποιήσουν μαζί τους δημιουργικές καμπάνιες με αναλυτικά και μετρήσιμα στοιχεία αποτελεσματικότητας. Παράλληλα, το Susurrus αποτελεί ένα επιπλέον κανάλι εσόδων για τους fashion bloggers, οι οποίοι, μέσω των συνεργασιών με τα brands, παράγουν ιδιαίτερο περιεχόμενο χωρίς να χάνουν το στυλ και την αυθεντικότητα του μπλογκ τους. Οραμα του Susurrus είναι ακόμα και τα πιο μικρά brands να μπορούν να προωθούνται μέσα από fashion blogs σε νέες αγορές, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

MAGECA

Εφαρμογές με αναγνώριση κίνησης

MAGECA σημαίνει Marketplace for Gesture Controlled Applications και είναι το πρώτο marketplace παγκοσμίως για εφαρμογές που στηρίζονται στην αναγνώριση κίνησης. Στο www.Mageca.com οι χρήστες μπορούν να βρουν και να αγοράσουν εφαρμογές που δεν χρειάζονται ποντίκι, πληκτρολόγιο ή οθόνη αφής, αλλά τα χέρια, τα πόδια, το βλέμμα ή την ομιλία των χρηστών. Η ομάδα του MAGECA, μαζί με την αλυσίδα αθλητικών καταστημάτων Sportmania, δημιούργησε την πρώτη virtual fitting room εφαρμογή αναγνωρίζοντας την επανάσταση που συντελείται στον τρόπο που οι χρήστες επικοινωνούν με τις έξυπνες συσκευές (laptop, tablet, smartphone, smart car, smart glass). Ετσι δημιούργησε το πρώτο appstore για εφαρμογές που χρησιμοποιούν σένσορες αναγνώρισης κίνησης όπως είναι το Kinect της Microsoft.

MyeTutor

Το τηλεφροντιστήριο

Το MyeTutor.org είναι μια πρωτοπόρος πλατφόρμα στην ηλεκτρονική μάθηση (e-learning) που φιλοδοξεί να οικοδομήσει μια παγκόσμια εκπαιδευτική δομή βασισμένη σε σύστημα λογισμικού υψηλής νοημοσύνης (τεχνολογικά προηγμένη «μηχανή γνώσης») για εξατομικευμένη εκπαίδευση, αρχικά, στα Μαθηματικά. Για τη δραστηριοποίηση της πλατφόρμας, η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως πιλοτική χώρα τόσο λόγω της διαδεδομένης κουλτούρας του φροντιστηρίου όσο και της αγάπης της ελληνικής οικογένειας για διαρκή βελτίωση των σπουδών των νέων. Με αφετηρία τα Μαθηματικά, η αγορά αναμένεται να φθάσει σε ένα ικανοποιητικό μέγεθος μέσα σε 5 με 7 χρόνια σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ σε αυτό το χρονικό πλαίσιο η ομάδα στοχεύει να επεκταθεί και σε άλλα μαθήματα.

Retailor

Ευέλικτες μισθώσεις

Αποστολή της retailor είναι να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η μίσθωση καταστημάτων, κάνοντας τη διάρκεια μίσθωσης ευέλικτη και δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να κάνουν ένα pop-up κατάστημα, δηλαδή ένα κατάστημα το οποίο λειτουργεί για μικρό χρονικό διάστημα, από μία ημέρα έως τρεις μήνες και στη συνέχεια κλείνει ή μεταφέρεται αλλού. Η retailor απευθύνεται σε εμπόρους, καλλιτέχνες και δημιουργούς που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο εμπόριο με χαμηλό κόστος, να δοκιμάσουν νέες αγορές χωρίς ρίσκο. Ταυτόχρονα, απευθύνεται σε όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που θέλουν να εκμεταλλευθούν τα ακίνητά τους μέσω βραχυχρόνιων συμβάσεων για όσο είναι ξενοίκιαστα. (www.facebook.com/retailor.space)

Tutorizon

Για εκπαιδευτικές προσφορές

Το Tutorizon είναι μια online πλατφόρμα η οποία περνάει τη σύνδεση μαθητή με tutor σε μια άλλη διάσταση. Με μερικά κλικ, ο χρήστης του Τutorizon μπορεί να λάβει στοχευμένες προσφορές από καθηγητές που πληρούν τα κριτήριά του για μαθήματα σχολείου, ξένων γλωσσών αλλά και ανώτατης εκπαίδευσης. Το Tutorizon φροντίζει για την υψηλή ποιότητα της κοινότητας των καθηγητών του ενημερώνοντάς τους για τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις και προσφέρει στους ενδιαφερόμενους μαθητές και γονείς, εντελώς δωρεάν, κορυφαίες επιλογές από τον εκπαιδευτικό κόσμο.

tizU

Μηνύματα με χρονοκαθυστέρηση

Το tizU είναι μια δωρεάν εφαρμογή για iOS που επιτρέπει στους χρήστες να πειράζουν τους φίλους τους στέλνοντάς τους χρονοκαθυστερούμενα μηνύματα. Ενα tizU είναι, στην ουσία, ένα μήνυμα του οποίου ο τίτλος (tiztitle) είναι ορατός ενώ το κυρίως σώμα παραμένει κρυφό μέχρι να λήξει ο χρόνος που έχει ορίσει ο αποστολέας, εξάπτοντας έτσι την περιέργεια του αποδέκτη. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να πειράξουν τους φίλους τους μαντεύοντας την έκβαση ενός ραντεβού ή ενός αγώνα, κρύβοντας ένα μυστικό ή μια πληροφορία για να τους «τυραννήσουν» ή απλώς βάζοντας τη φαντασία τους να δουλέψει για να βρουν τρόπους να παίξουν με την περιέργεια των αποδεκτών. (www.tizU.co).

Quispot

Ζητούνται συμπαίκτες για παιχνίδι

Το Quispot είναι μια online πλατφόρμα εύρεσης συμπαικτών για ομαδικά παιχνίδια που έχει στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους όπως θέλουν και όταν θέλουν. Γνωρίζοντας ότι, συχνά, μια ομαδική δραστηριότητα είναι δύσκολο να οργανωθεί εξαιτίας των διαφορετικών ενδιαφερόντων μεταξύ φίλων, του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου αλλά και της δυσκολίας να βρεθεί ο απαραίτητος αριθμός ατόμων σε συγκεκριμένη ώρα και τοποθεσία, το Quispot αναλαμβάνει να βρει συμπαίκτες δωρεάν. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους event ορίζοντας τι θέλουν να παίξουν, πότε, πού, καθώς και πόσα άτομα χρειάζονται στο (www.quispot.com), αλλά και να ψάξουν events προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή.

CheckInBeauty

Κινητή υπηρεσία ομορφιάς

Η CheckInBeauty είναι μία υπηρεσία προσβάσιμη από κινητό ή υπολογιστή, η οποία φιλοδοξεί να κάνει την ομορφιά προσιτή σε περισσότερους. Απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι, λόγω της απαιτητικής καθημερινότητάς τους, δεν καταφέρνουν να προσφέρουν στον εαυτό τους κάποια υπηρεσία ομορφιάς. Μέσω της CheckInBeauty, λοιπόν, οι χρήστες μπορούν να μάθουν άμεσα και εύκολα ποιοι πάροχοι υπηρεσιών ομορφιάς είναι διαθέσιμοι τη στιγμή που τους εξυπηρετεί, πόσο κοντά βρίσκονται, ποιο είναι το κόστος και η ποιότητα της υπηρεσίας. Παράλληλα, η CheckInBeauty βοηθάει τους παρόχους να αυξήσουν την επισκεψιμότητα και τα έσοδά τους, ενώ αποτελεί και ένα όχημα προώθησης, αφού δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες ειδών ομορφιάς να τη χρησιμοποιήσουν ως κανάλι επικοινωνίας.